{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zwangerschap en wat eraan vooraf ging

Afbeelding blog 'De zwangerschap en wat eraan vooraf ging' Achtergrond blur afbeelding

Hallo!

Ondertussen lees ik hier al een tijdje mee met jullie verhalen. Ik heb besloten om dat van mij ook te gaan delen. Mijn dochter is ondertussen alweer ruim 1,5 jaar maar ik zal bij het begin beginnen.


De zwangerschap

Voordat ik zwanger werd van onze dochter heb ik 2 vroege miskramen gehad. Beide keren werd ik snel zwanger maar ging het helaas ook even snel weer mis. Na de 2e miskraam kreeg ik een traject aangeboden om te kijken of ze een oorzaak zouden kunnen vinden van de miskramen.


Vlak na alle onderzoeken bleek ik voor een derde keer zwanger te zijn. Op het begin heb ik langs gevreesd voor een tweede miskraam. Gelukkig kregen we deze keer een piepklein stipje met een kloppend hartje te zien! Op valentijnsdag nog wel, nou een beter valentijnscadeau heb ik nog nooit gehad!


Inmiddels was ik een week of 10 zwanger toen we de uitslagen van alle onderzoeken kregen. Alles zag er prima uit. Op een foutje in mijn chromosomen na.. Voor mij betekent dit niks maar bij een zwangerschap kan ik verkeerde combinaties doorgeven waardoor ik dus een verhoogde kans heb op een miskraam en ook een verhoogde kans op een kindje met het syndroom van Down. We kregen de NIP test aangeboden en besloten die te doen. De kans was zo'n 15% kans maar we wilde graag weten of dit inderdaad het geval was.


NIP test

Een aantal weken later mocht ik gaan bloedprikken. Na ongeveer een week werd ik gebeld met de uitslag. De NIP test toonde het syndroom van Down aan. Dat was wel even een klap om het zacht te zeggen. Veel onzekerheid sloeg toe. Er was nog een kans dat de chromosomen alleen in de placenta een afwijking hadden maar om dit uit te sluiten moesten we een vruchtwaterpunctie doen.

Volgens mij zijn we beide 10 keer van gedachten veranderd of we dit wel moesten doen of niet. Ondanks alle onzekerheid en angst was er een ding dat wel zeker was. Ze was meer dan welkom! Moesten we dan die risico's wel lopen?

We wilden toch zekerheid en besloten het te doen. 

Na even wachten op de punctie en de uitslagen bevestigde ook deze het syndroom van Down.


Toen begon de hele rollercoaster. Wat is het allemaal heftig geweest maar ik zou het zo weer over doen.


Wordt vervolgd

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je