{{ message.message }}
{{ button.text }}

De volgende stap: water, water en nog eens water

Na gestart te zijn met groene thee drinken, kunnen de volgende stappen van "de gezonde leefstijl" natuurlijk niet achterblijven.

Afbeelding blog 'De volgende stap: water, water en nog eens water'

Het kleine begin is gemaakt. Ik drink groene thee en de pleisters worden nog steeds trouw geplakt. Op naar de volgende stap: water drinken!  En wel twee liter op een dag. Nu ben ik niet zo van het drinken. Zoals de meeste moeders vergeet ik deze simpele handeling regelmatig door alle handelingen die ik niet kan en mag vergeten.  Mijn dag verloopt meestal volgens hetzelfde ritme: even een flesje klaar maken voor de kleine, luiertassen inpakken,   De kleine verschonen, vriendlief zijn onderbroeken van de grond oprapen, mopperen dat hij ze in de was moet doen, eten klaar zetten voor kobusje etc etc. Jullie snappen het wel. 

Toch beginnen alle "diëten" met hetzelfde: water drinken en nog eens water drinken.  Waar is dat nu toch goed voor? Buiten het feit dat je er veel van moet plassen heeft het nog een andere werking. Water is namelijk de beste bron van vocht voor je lichaam, omdat het geen calorieën bevat en omdat er geen stoffen in water zitten die schadelijk zijn voor je lichaam. Sterker nog, water helpt juist bij het afvoeren van schadelijke stoffen ( mens-en-gezondheid.nl ).  Daarnaast heeft het een positieve werking voor je vetverbranding en zorgt het ervoor dat je minder last hebt van het "hongergevoel". 

Natuurlijk is het leuk dat het goedkope goud dat niet goudkleurig is, je zo goed kan helpen. Maar hoe zorg ik er nu voor dat ik het ook voldoende binnen krijg? Vanuit google kom ik verschillende tips tegen. De 1 nog beter dan de ander. Maar de simpelste houdt ik in gedachten:

- elke keer je in de keuken komt, drink je een glaasje water. - voor elke maaltijd drink je een glaasje water. - je zorgt dat je een flesje hebt in je (luier)tas.

- je vult een lege 1,5 liter fles en probeert deze over de gehele dag leeg te drinken. 

Nou dat moet nu toch wel lukken. Er wordt trouwens wel vermeldt dat je ongeveer maar een halve liter per uur kan drinken zonder misselijk te worden, dus vergeet je net als ik altijd alles en loop je wel 10x de keuken in, drink je dan niet helemaal lam aan water;-) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je