{{ message.message }}
{{ button.text }}

De vermaakcultuur. Omarmen of verafschuwen?

Tegenwoordig is er zoveel om kinderen bezig te houden. Deze vermaakcultuur: omarmen of verafschuwen?

Afbeelding blog 'De vermaakcultuur. Omarmen of verafschuwen?' Achtergrond blur afbeelding

Al sinds mijn eerste bezoek aan een heuse binnenspeeltuin, verbaas ik me er eigenlijk over: de vermaakcultuur.

Is het de schuld van de werkende mama's? Of zijn het de fantasieloze kinderen van tegenwoordig? Of is het simpelweg te wijten aan de vooruitgang?

Hoe het ook zij, ook ik maak er gebruik van, maar toch stoor ik me er stiekem aan. Melancholisch denk ik terug aan mijn eigen jeugd. Een (jaja, heel lang lang geleden) tijd waarin binnenspeeltuinen niet bestonden. En ook tablets niet. Nee, ook geen Wii of Nintendo. En zelfs geen computer. Wel tv, maar daar keek je maar heel soms naar. Als je mazzel had ging je met je ouders een keer per jaar naar een pretpark of dierentuin.

En toch heb ik niet het idee dat onze generatie iets gemist heeft. We speelden lekker buiten, op je kamer, beneden of op zolder. Ook als het slecht weer was waren we thuis of buiten.

Tegenwoordig (en ja, daar doe ik ook aan mee) zitten we bij drie druppels regen al in de binnenspeeltuin. Speeldates vragen nog voor ze de drempel over zijn of ze op de Wii mogen ('hebben jullie geen Wii?! Zullen we dan bij mij?'). En vakanties staan bol met uitjes voor de kleine medemens. En waarom? Omdat het kan. Omdat we ze het zo gunnen. Omdat iedereen het doet.

Ergens vind ik het jammer, dat we onze kinderen overladen met vermaak. Ik weet dat het eigenlijk niet nodig is. Want ook zonder twee maal pretpark, vier keer speeltuin, een middagje bios en avonden vol tablet, hebben ze een leuke vakantie...

Maar ja, times change, en dus ga ook ik (tot een bepaalde hoogte en met pijn in mijn hart) voor de bijl.

Morgen nog even 'ouderwets' vermaak aan het strand. Meer hebben ze niet nodig, toch?????

Lees meer blogs op: www.workingmomnetwork.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je