{{ message.message }}
{{ button.text }}

De verbouwing is begonnen!

Het is zover. We hebben de sleutel van ons nieuwe huis gekregen dus de verbouwing is begonnen!

Afbeelding blog 'De verbouwing is begonnen!' Achtergrond blur afbeelding

30 september was het zover. De sleuteloverdracht van ons nieuwe huis! We lopen met de oud eigenaar nog een rondje door het huis, alles is gelukkig heel netjes achtergelaten en opgeruimd. 

Bij de notaris de officiële overdracht, we krijgen de sleutels in handen en voor we het weten staan we weer buiten, als nieuwe eigenaars van een mooie 2 onder een kap woning! 

Naja, mooi? De locatie is mooi, de tuin geweldig en ook de ruimte in het huis. Maar het huis zelf, daar moet nog veel aan gebeuren. Heel veel. 

Op de dag van de sleuteloverdracht laten we het huis aan Ise, familie en vrienden zien en vertellen we wat we allemaal van plan zijn. De meesten zien het helemaal voor zich, anderen vragen zich af hoe we dat in 4 maanden tijd willen gaan doen met 2 drukke banen, een rondrennende peuter, 2e kindje onderweg en M. die nog herstellende is van een pericarditis (ontsteking van het hartzakje). 

Als je het zo opnoemt is het ook best veel allemaal, maar we hebben geluk met een aantal dingen. M. werkt bij een projectontwikkelaar in de vastgoedsector dus is niet anders gewend dan dit soort klussen coördineren. We hebben al eens een huis verbouwd (al was dat niet zo rigoreus) en dat hebben we overleefd samen. 

M. en ik worden enthousiast van dit soort klussen en we kunnen allebei goed door alles heenkijken en bedenken hoe iets gaat worden. We nemen makkelijk beslissingen over aankopen en zijn het bijna altijd met elkaar eens. 

Verder hebben we beiden 2 grote families en vrienden die ons gelukkig willen en kunnen helpen. 

Moet dus vast lukken, denken we zo! 

Goed. We zijn dus 2 weken verder, en inmiddels is er al ongelooflijk veel aan het huis gebeurd. Ten eerste is er gesloopt, muren, vloeren en plafonds eruit, badkamer, keuken ook. Behang eraf (wil geen behang meer zien.. nooit meer), er zijn 2 stalen balken geplaatst zodat we straks een open woon-eetkamer en keuken hebben. De en-suite deuren zijn teruggeplaatst zodat we straks een speelkamer voor Ise hebben (haleluja!). 

Inmiddels gebeurd er veel tegelijk. Er wordt geïsoleerd, plafonds worden weer gemaakt, electra en water wordt aangelegd en de tegelzetter is inmiddels al aan de eerste wc bezig! 

Het gaat heel snel, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Ise heeft met name die 1e week flink meegeklust. Behang van de muren halen vond ze prachtig. Inmiddels zegt ze "mama, ik vind het nieuwe huis niet mooi. Veel te stoffig". Wat een giller! Ik probeer haar maar uit te leggen dat het echt wel mooi gaat worden.. 

Verder maken we (met name M.) lange dagen en dat merkt hij dan weer aan zijn klachten. Hij probeert rustig aan te doen maar dat is lastig als je coördinator bent.. Ik probeer te doen wat ik kan maar sommige dingen worden inmiddels echt zwaar als je 24 weken zwanger bent. Ook heb ik de laatste week soms last van duizeligheid, dat werkt ook niet echt mee. Frustrerend hoor om dan thuis te zijn als er hard gewerkt wordt in het huis, al is het logisch want iemand moet thuis zijn voor Ise, maar het voelt soms toch niet fijn. 

Er zijn klussen waar ik me dus nu dan maar op gestort heb, zoals het uitzoeken van gordijnen, klinken etc. Ook belangrijk. 

Met de zwangerschap gaat het verder gelukkig goed. 'T kleintje trappelt er vrolijk op los in m'n buik en vandaag voelde ik voor het eerst dat hij/zij de hik had! 

Merk wel dat door alle drukte ik soms bijna vergeet dat ik zwanger ben. Erg eigenlijk, maar zo is het. Op sommige rustige momenten leg ik dan m'n handen op m'n buik en geniet ik even volop van het getrappel, even een momentje samen .. :) 

Tot gauw! 

Eva 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je