{{ message.message }}
{{ button.text }}

De mooiste Kerstgedachte

Laten we eens stilstaan bij wat we wel hebben en hoeveel geluk we hebben! Hele fijne Kerst allen!

Afbeelding blog 'De mooiste Kerstgedachte' Achtergrond blur afbeelding

Het is weer zover, de Kerstdagen zijn weer aangebroken. Gezelligheid, lichtjes, teveel en lekker eten, keurige pakjes of leuke Kerstmannenpakjes. Ook Social Media ontploft met alle leuke en schattige foto's van kinderen in de meest geweldige Kerstoutfits. En ja, ik geef toe, ik doe er net zo hard aan mee!

Nu nog even lekker het middagdutje en dan straks lekker pakjes onder de boom, mooie foto's maken, lekker spelen en eten. En vooral lekker samen zijn! Daar gaat het om toch?

Ik heb hard zitten nadenken, hoe ik dit stuk zou inrichten. Ga ik weer een discussie aan over verwende kinderen en de vele kadootjes, de eenzaamheid van velen helaas rond deze tijd of de arme mensen die rond deze tijd een extra steuntje in de rug nodig hebben?

Nee, ik doe het allemaal niet.

Vandaag is een heerlijke Kerstdag. Ik heb heel eventjes geen zin om een discussie te starten. Natuurlijk heb ik wel een mening, maar voor vandaag probeer ik die heel even niet te uiten en gewoon lekker te genieten. Wij hebben het geluk dat het goed gaat en dat we gelukkig zijn. We hebben lieve mensen om ons heen en we gaan een gezellige Kerst tegemoet. En ik wil voor vandaag en morgen vooral daaraan denken.

Ik kijk uit naar de warme sfeer rondom de Kerstboom en de gezelligheid met familie en vrienden. Ik kijk ernaar uit om te zien hoeveel m'n kinderen ervan genieten. En ik wil ze graag de Kerstgedachte meegeven.

De gedachte dat het altijd goed en nodig is om een helpende hand uit te steken en dat je dankbaar moet zijn om het goede leven wat jou wel is gegund. De mensen die het minder gegund is, mee laten genieten van jouw geluk. Uiteindelijk haal je nog de meeste voldoening uit het helpen van een ander.

Ik wens iedereen dan ook een warme en gezellige Kerst toe! Maar er mooie dagen van en sta samen stil bij het geluk wat we wel hebben en het leven dat ons toe lacht. We hebben vaak veel meer dan we denken. Het is wel eens goed om daar stil bij te staan toch!

Fijne Kerst! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je