{{ message.message }}
{{ button.text }}

De laatste loodjes rond de feestdagen

Van Sinterklaas tot oud & nieuw, allemaal dagen waarop ik hoopte dat de kleine meid zich niet zou melden.

Afbeelding blog 'De laatste loodjes rond de feestdagen'

29 november - 6 december 2019

Vier weken voor de uitgerekende datum en mijn laatste werkdag voordat mijn zwangerschapsverlof in ging. Bijna ging de feestmaand van start: Sinterklaas, mijn vaders verjaardag, kerst, oud & nieuw... Allemaal dagen waarop ik hoopte dat de kleine meid zich niet zou melden. 

Sinterklaas vierde wij in het weekend voor Sinterklaas. Ons prinsesje en wij hadden al veel mooie cadeaus mogen ontvangen. Op 5 december zelf stond er een verloskundige-afspraak op de planning. Ik had de baby al sinds de middag ervoor niet veel meer gevoeld en uitte mijn zorgen. De stagiaire ging op de behandeltafel op zoek naar het hartje en kon het niet 1, 2, 3 vinden; de verloskundige gelukkig wel. Alsnog had ik mijn vraagtekens, waardoor de verloskundige besloot mij door te sturen naar het ziekenhuis voor een CTG waar ik 's avonds terecht kon. 

Met tranen in mijn ogen reed ik richting mijn moeder en daar heb ik Mitchel gebeld. We hebben bij mijn ouders gegeten en zijn daarna richting het ziekenhuis gereden. Na een uur vertelde de verpleegkundige dat er op beide metingen niets bijzonders was te zien en dat we naar huis konden gaan. Daarnaast heeft ze voor de volgende ochtend een echo geregeld. Ook dit zag er allemaal goed uit en kregen we een mooie foto mee. Daarna kon ik Sinterklaas afstrepen in hoofd: 1/6

Afbeelding blog 'De laatste loodjes rond de feestdagen'

Ons moppie zat nog lekker in mijn buik

12 december - 26 december 2019

Ook mijn vaders 60e verjaardag op 12 december konden we ongestoord vieren: 2/6! Tussen 12 december en de kerstdagen, zo rond 19 december, vonden wij wel een goede timing. Maar ja, zoiets heb je helaas niet in handen. Madame zat blijkbaar nog wel lekker want ineens was het kerstavond: tijd voor de 'All you need is love' kerstspecial. 

Voor de kerstdagen hadden we geen afspraken gemaakt, maar op eerste kerstdag zijn we alsnog bij mijn ouders belandt waar ook mijn broers, schoonzus, neefjes en nichtje waren. Super gezellig én ontzettend druk! We zijn vroeg weggegaan en naar bed gegaan (3/6!). We besloten het de volgende dag rustig aan te doen, zijn op de koffie geweest bij Mitchels familie en hebben de avond op de bank met sushi (zonder rauwe vis, don't worry!) doorgebracht (4/6!)

Afbeelding blog 'De laatste loodjes rond de feestdagen'

27 december 2019, de uitgerekende datum

27 december 2019 - 1 januari 2020

Herken je dat? Vooraf denk je tijdens je zwangerschapsverlof allemaal series/(kerst)films te kijken op Netflix/Videoland en een groot aantal puzzels te leggen. En dan is het bijna de uitgerekende datum en heb je nog maar een handvol series, films en puzzels af kunnen vinken... Ja, 27 december 2019 en 40 weken zwanger maar nog geen enkel teken dat de baby snel zou gaan komen. Ook de verloskundige vertelde mij dat alles nog potdicht zat daar beneden. 

Net als voor de kerstdagen, hadden we geen planning voor oud en nieuw maar waren we wel uitgenodigd bij mijn tante mochten we willen/kunnen. Dus daar zaten we dan, tussen mijn ooms, tantes en mijn ouders terwijl onze vrienden bij elkaar zaten. Het bleek die avond behoorlijk mistig, dus ver rijden had sowieso geen optie geweest en hebben alsnog een gezellige avond gehad (5/6!

Inmiddels was het 2020 en nog steeds geen tekenen van een baby. Precies zoals ik in eerste instantie gehoopt had. We bezochten nog wat familie en toen was nieuwsjaarsdag ook alweer voorbij (6/6!) Ik was er klaar voor, kom maar op 3 januari kleintje! 

In mijn volgende dag lees je mijn bevallingsverhaal. 
Lees je dan weer mee? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je