{{ message.message }}
{{ button.text }}

De laatste loodjes

Al 35 weken zwanger en de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik hoor alle andere zwangere vrouwen heel hard roepen: "Ik ben er zo klaar mee”

Afbeelding blog 'De laatste loodjes'

Inmiddels meer dan 35 weken zwanger en tja de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik hoor alle andere zwangere vrouwen nog altijd heel hard roepen “ik ben d’r zo klaar mee”, waarop mijn niet zwangere kop altijd dacht: Tjesus, mens zeur niet, je wilde zelf zwanger zijn! Ik hoor dus nu bij die categorie zeur zwangeren. Alhoewel ik nog steeds mijn dagelijkse bezigheden PROBEER te onderhouden gaat het wel zwaarder.

De laatste loodjes van mijn zwangerschap

Het rennen en vliegen, bukken, stevig doorlopen, als een wervelwind door mijn huis. Het lukt me niet meer. Ik riep nog tegen mijn vriend, ik voel me net een michelin mannetje (ik loop nl. ook al met mijn armen van mijn lichaam af). Oké !!!! ik mag nog steeds niet klagen aangezien ik nu in totaal nog maar 10 kilo gegroeid ben en ik nog steeds mijn eigen kleding aan kan, heb ik nu al respect voor alle moeders en lees wel; ik moet nog bevallen!!!!!

Het valt  me op dat zwangere vrouwen een soort  bond met elkaar hebben gesloten. Ze begroeten elkaar allemaal (net als motorrijders of zeilers), ze praten met elkaar over hun buik (zoals politieke aanhangers van het CDA) en geven elkaar een knikje in het toilet (net als homo’s?). Ik vind het zelf wel humoristisch en waarschijnlijk zal ik dit ook wel gaan missen. Ergens bij horen zonder dat je je ergens bij aangesloten hebt, dit past me wel!

De werknaam “Fritsie” zal langzamerhand plaats gaan maken voor zijn levensnaam, ook dit zal wel wennen zijn. We noemen hem  vanaf het begin Fritsie en iedereen die me aanspreekt over mijn buik roept hoe gaat het met Fritsie? Een kleine Up-date van Fritsie: hij loopt 2 weken voor op schema qua gewicht, groei en lengte. Waarschijnlijk kan ik me voor de bevalling ook nog eens de borst nat maken en val ik nog harder onder de categorie Zwanger en Zeiken…..!! tot die tijd probeer ik nog even te genieten van mijn rust!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je