{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kinderkamer, meer dan alleen slapen

Afbeelding blog 'De kinderkamer, meer dan alleen slapen'

Voor een kind is zijn of haar slaapkamer veel meer dan alleen een plek om te slapen!

In de kinderkamer wordt namelijk veel gelezen, met speelgoed gespeeld, huiswerk gemaakt en gestoeid met vriendjes en vriendinnetjes. Het is daarom belangrijk dat de kinderkamer veilig, comfortabel en mooi moet zijn om al deze activiteiten mogelijk te maken. Daarbij betekent een prettige omgeving niet alleen dat het kind zich in de kamer fijn voelt, maar het stimuleert ook de ontwikkeling van het kind.

Als het aankomt op het ontwerp van de kinderkamer weet eigenlijk het kind zelf het beste wat goed voelt en bij hem of haar past. Dit maakt het van belang om ze in het ontwerpprocess te betrekken! Op deze manier weet je zeker dat de kinderkamer precies naar de smaak van het kind ontworpen is en zich daar helemaal thuis voelt.

Dat gezegd te hebben, verandert de smaak van kinderen net zo vaak als de maat van hun schoenen. Kies daarom accessoires die makkelijk te vervangen zijn en neutrale kleuren voor het basis meubilair, zodat deze makkelijk te vervangen zijn en met kleurrijke stickers beplakt kunnen worden. Muurstickers en stickers voor het meubilair, zoals gezien bij Westwing, zijn een geweldig idee omdat deze gemakkelijk te vervangen zijn en daarom zonder problemen met de smaak van het kind mee kunnen groeien!

Net zo snel de smaak veranderd doet de grootte van de kinderen dat ook! Het is daarom helemaal geen slecht idee om een kast of een bed te kopen dat in het begin een beetje te groot is. Door dit te doen gaan de meubels vele jaren mee – heel fijn voor de portemonnee.

Handige en stijlvolle opbergdozen of kisten geven de eindeloze reeks van speelgoed en kleding een plekje en zorgen ervoor dat de kinderkamer er niet uitziet alsof er een bom ontploft is – los slingerend speelgoed is zo weer uit het zicht. Met de juiste opberging zorg je ervoor dat de kinderkamer er altijd prachtig uitziet.

Opgeruimd staat netjes!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je