Snap
  • Zwanger

De keuze van de naam

De naam van je kind, misschien wel één van de belangrijkste beslissingen tijdens de zwangerschap.

Toen ik hoorde dat ik zwanger was, was één van de eerste dingen waar ik aan dacht de naam. Voor de zwangerschap hadden mijn vriend en ik het hier al vaker over gehad en hoewel we het makkelijk over een meisjes naam eens konden worden was een jongens naam een stuk moeilijker.

Het was niet zo zeer dat we niet de zelfde smaak hadden maar meer dat we helemaal geen leuke jongens naam konden bedenken. Ik begon al langzamerhand te twijfelen of een leuke jongens naam wel bestond.

Toen we hoorden dat we een jongetje kregen had ik een enorm gevoel van stress dat we geen jongens naam zouden kunnen bedenken die we echt leuk zouden vinden.

Uiteindelijk kwamen we wel op een aantal namen, maar als basisschool leerkracht kom ik nogal wat namen tegen en heb ik bij veel namen associaties waardoor ik deze namen niet kon gebruiken, soms zorgde dat wel voor irritatie bij mijn vriend, die het sonde vondt dat hierdoor leuke namen afvielen.

We hebben beide alle lijstjes die we op internet tegen kwamen doorgenomen, namen uit spelletjes, films en boeken opgeschreven en steeds vergeleken wat we leuk vonden. Een paar keer kwamen we op een naam die we beide leuk vonden maar na één á twee weken vond één van ons de naam toch niet leuk meer.

En toen kwam mijn vriend de naam Nino tegen in een lijstje en ook mij sprak de naam direct aan. Ook na een week, een maand en ook aan helemaal aan het eind van de zwangerschap was het nog steeds de naam.

Ik denk dat je weet dat de naam goed zit als je de neiging hebt je te verspreken en je bijna de naam voortijdig verklapt.

Wat was het een fijn gevoel, een enorme opluchting toen de naam duidelijk was. Waar ik maar weinig stress momenten heb gehad tijdens mijn zwangerschap over andere dingen was dit iets waar ik me goed druk om heb gemaakt. Het is immers iets waar je kind de rest van zijn leven aan vast zit, iets wat hij constant zal horen, waar nieuwe associaties bij gemaakt zullen worden, wat niet meer los te koppelen valt van hem, van zijn karakter, zijn gezicht, zijn persoontje.

Ik hoop dat Nino zijn naam leuk gaat vinden, er trots op zal zijn en hem speciaal vindt. Net als ik altijd heb gevonden van mijn naam.

9 jaar geleden

Op de eerste plaats vind ik Nino echt een prachtige naam, zowel voor een kleintje als straks voor een volwassen man. En ik begrijp je gevoel helemaal met het hebben van (negatieve) associaties met een naam.

9 jaar geleden

Leuke naam, stoer! Gelukkig kregen we een meisje en was de naam al klaar. Maar wellicht voor een nummer 2 zou het nog wel een lastig kunnen worden :-)

9 jaar geleden

Wat een leuk verhaaltje! Ik moet zeggen dat ik precies hetzelfde had met die namen. Mijn man had een naam verzonnen, maar iemand die vroeger bij mij op school zat heette ook zo, en ik mocht hem echt niet. Dus dan maar een andere naam haha. Ik vind Nino een super leuke naam!!!