{{ message.message }}
{{ button.text }}

De keuze van de naam

De naam van je kind, misschien wel één van de belangrijkste beslissingen tijdens de zwangerschap.

Afbeelding blog 'De keuze van de naam'

Toen ik hoorde dat ik zwanger was, was één van de eerste dingen waar ik aan dacht de naam. Voor de zwangerschap hadden mijn vriend en ik het hier al vaker over gehad en hoewel we het makkelijk over een meisjes naam eens konden worden was een jongens naam een stuk moeilijker.

Het was niet zo zeer dat we niet de zelfde smaak hadden maar meer dat we helemaal geen leuke jongens naam konden bedenken. Ik begon al langzamerhand te twijfelen of een leuke jongens naam wel bestond.

Toen we hoorden dat we een jongetje kregen had ik een enorm gevoel van stress dat we geen jongens naam zouden kunnen bedenken die we echt leuk zouden vinden.

Uiteindelijk kwamen we wel op een aantal namen, maar als basisschool leerkracht kom ik nogal wat namen tegen en heb ik bij veel namen associaties waardoor ik deze namen niet kon gebruiken, soms zorgde dat wel voor irritatie bij mijn vriend, die het sonde vondt dat hierdoor leuke namen afvielen.

We hebben beide alle lijstjes die we op internet tegen kwamen doorgenomen, namen uit spelletjes, films en boeken opgeschreven en steeds vergeleken wat we leuk vonden. Een paar keer kwamen we op een naam die we beide leuk vonden maar na één á twee weken vond één van ons de naam toch niet leuk meer.

En toen kwam mijn vriend de naam Nino tegen in een lijstje en ook mij sprak de naam direct aan. Ook na een week, een maand en ook aan helemaal aan het eind van de zwangerschap was het nog steeds de naam.

Ik denk dat je weet dat de naam goed zit als je de neiging hebt je te verspreken en je bijna de naam voortijdig verklapt.

Wat was het een fijn gevoel, een enorme opluchting toen de naam duidelijk was. Waar ik maar weinig stress momenten heb gehad tijdens mijn zwangerschap over andere dingen was dit iets waar ik me goed druk om heb gemaakt. Het is immers iets waar je kind de rest van zijn leven aan vast zit, iets wat hij constant zal horen, waar nieuwe associaties bij gemaakt zullen worden, wat niet meer los te koppelen valt van hem, van zijn karakter, zijn gezicht, zijn persoontje.

Ik hoop dat Nino zijn naam leuk gaat vinden, er trots op zal zijn en hem speciaal vindt. Net als ik altijd heb gevonden van mijn naam.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je