{{ message.message }}
{{ button.text }}

de hobbelige weg naar een zwangerschap (deel 1)

Afbeelding blog 'de hobbelige weg naar een zwangerschap (deel 1) '

Een zwangerschap, gepland of ongepland is toch vaak wel een hele vreugdelijke verassing. 
Zo ook voor mijn man en mij. 

Onze zwangerschap was niet gepland. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding. Deze zou ik afmaken, en daarna zouden we wel kijken wat de toekomst ons zou brengen. Alles bij elkaar leek dat ons verstandig, zodat we zeker wisten dat we het beste konden bieden voor ons komende kindje. 

In december 2017 voelde ik me elke keer niet goed.  In die tijd had ik een spiraaltje, en er waren meer mensen in mijn omgeving die daar last van hadden. Na overleg met mijn huisarts en man, heb ik besloten om de spiraal te verwijderen en over te stappen op de pil. Ik koos voor een iets zwaardere pil. Deze had ik ook voor mijn spiraal en eigenlijk was ik daar wel tevreden over. 

3 dagen na het gesprek met de huisarts, ging ik terug om mijn spiraal te laten verwijderen door de huisarts. Zonder pardon wordt in op de bank gelegd, en voor ik het weet is de spiraal eruit. Met paracetamol mag ik de pijn onderdrukken als het nodig is, en ik kan verder met mijn leven zoals ik gewend ben. Ik heb de komende dagen een aantal diensten gepland staan, dus ik ga ook gewoon aan het werk. 

Een dag na de verwijdering van mijn spiraal ben ik ook aan het werk. De buikpijn die ik heb wordt telkens heviger, en uit het niets wordt ik ongesteld. De huisarts had al gezegd dat ik ongesteld kon worden, dus ik zocht er niet echt iets achter. Toch wordt de buikpijn zo erg,  dat ik mijn collega vraag even op mijn cliënten te letten zodat ik naar de wc kan. Na tien minuten op de wc, voel ik dat er wat naar beneden valt. Ik kijk in de wc, en zie iets liggen wat ik niet herken. Ik maak een foto, en de dag erna ga ik naar de huisarts om te laten zien. Deze vertelt mij dat ik een miskraam heb gehad. 

Nogsteeds in schok van de excuses van de huisarts, loop ik richting huis. thuisgekomen vertel ik mijn man wat er is gebeurd. Ook hij schrikt. Samen proberen we te begrijpen hoe dit kon gebeuren.. 


Lees de rest in deel 2 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je