{{ message.message }}
{{ button.text }}

De geboorte van een boek

Na een lange periode van 'proberen' was ik zwanger en heb ik al mijn ervaringen en kennis samengevat in mijn 2e boek Voeding voor moeder en kind!

Afbeelding blog 'De geboorte van een boek' Achtergrond blur afbeelding

De geboorte van een boek

Afgelopen zondag 27 oktober jl. vierde ik het heuglijke feit dat mijn 2e boek Voeding voor moeder en kind overal te koop is. Het schrijven van dit boek is een speciale gebeurtenis in mijn leven aangezien de inspiratie voor dit boek in de zwangerschap van onze dochter ligt.
Na dik 2,5 jaar ‘proberen’ vierden we ineens dat we zwanger waren. De test bewees meteen dat wat ik al heel snel voelde: we krijgen een kindje!
Na deze test volgde een mooie en vruchtbare periode waarin ik niet alleen als persoon maar ook als moeder groeide. Ik liet oude gewoontes achter me en bewandelde een ander pad namelijk het pad van zwanger zijn met alle onzekerheden, twijfels, mooie en fijne momenten.


In deze periode had ik al snel het gevoel dat ik een boek moest gaan schrijven over de werking van voeding op onze gezondheid en met name op onze vruchtbaarheid, zwangerschap en geboorte van een prachtig kindje: jullie kindje. In de tijd van controles en bezoekjes aan de verloskundigen had ik vaak behoefte aan informatie over goede voeding die niet alleen mij maar ook mijn kindje nodig had. Voeding waar ik blij van werd en die mij energie gaf voor de momenten dat de vermoeidheid de overhand kreeg. Daarnaast wilde ik me goed voorbereiden en de kans op een allergie of gevoeligheid bij ons kindje zo klein mogelijk maken door bijv. het nemen van goede vitaminesupplementen, zorgen voor voldoende rust en regelmaat en het nemen van probiotica in het laatste trimester van mijn zwangerschap. Ook stond voor mij al snel vast dat ik borstvoeding zou geven en dat ik dit minimaal 6 maanden zou willen doen.
De zwangerschap verliep voorspoedig en op 31 december 2009 beviel ik op natuurlijk wijze van een prachtige dochter: 2195 gram en 48 cm groot. Een echt poppetje met veel kracht en energie.
De weken die daarop volgden waren gevuld met mooie momenten en heel veel nieuwe ervaringen. Mijn intuïtie groeide torenhoog en nog nooit had ik zo’n sterk gevoel gehad als dit moedergevoel: 24 uur per dag voor je kindje klaarstaan. Want dit is wat het moederschap en moedergevoel is…
De borstvoeding verliep perfect en met wat aanpassingen in mijn voeding en voedmethode veranderde onze dochter in een vrolijk en actieve baby die haar tijd ver vooruit was.

Met z’n drietjes (hondlief, dochterlief en ik) maakten we wandelingen, rustten we wat uit en speelden we samen. Tussendoor vond ik tijd om mijn ideeën op papier te zetten en werd mijn boek geboren. In het begin noemde ik het boek ‘Voeding voor, tijdens en na de zwangerschap’ maar toen de plannen zeer concreet werden, werd de naam snel omgedoopt tot Voeding voor moeder en kind. Dit boek is een onderdeel van mij als voedingsdeskundige, mama en vrouw.
Het beschrijft niet alleen mijn visie over voeding maar ook mijn gevoel wanneer je bijv. maar niet zwanger raakt of een zwaar allergisch kindje krijgt.
Gewoon eerlijk zonder poespas maar wel met respect voor jou als lezer. Er is geen ultiem advies of raad die voor iedereen werkt. Iedereen is anders en dat maakt het juist zo mooi en speciaal.


Mocht je nog niet zwanger zijn, dan is dit boek zeker een aanrader. Maar ook toekomstige moeders en moeders die reeds bevallen zijn zullen met plezier dit boek kunnen lezen.
Wil je meer te weten komen over mijn weg naar het moederschap, goede en nuttige informatie, tips, trucs en heerlijke recepten, bestel dan zeker mijn boek Voeding voor moeder en kind.

Liefs, Veronique

Voor meer informatie over het boek : www.veroniqueovervoeding.nl

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je