Snap
  • Zwanger

De fertiliteitsbingo

Wat mensen tegen je zeggen als zwanger worden niet lukt.

Wanneer zwanger worden niet lukt krijg je vaak goed bedoelde adviezen van je omgeving. Hoe goed bedoeld ze soms ook zijn, we kunnen er niks mee en het is soms zelfs kwetsend. 

De afbeelding van dit artikel komt van de website van de Freya. Op de website vond ik regelmatig steun en duidelijkheid tijdens mijn trajecten. Ik kon erg lachen om deze bingo... Gewoon omdat dit zo ontzettend waar is. 

Het komen voordoen bijvoorbeeld... Vooral populair onder de mannen. Iets met macho gedrag?? 

Ook hebben wij regelmatig vanuit onze omgeving gehoord dat zij iemand kende en die liepen ook in het ziekenhuis en toen zij ermee stopte waren ze zo vanzelf zwanger. 

Op vakantie gaan, of als het niet lukt een hond nemen. Allemaal bekende uitspraken. 

Het advies om het 'los te laten en er niet mee bezig zijn' staat met stipt op nummer 1. Maar dan kan ik een geheimpje verklappen. Hoe graag je het ook wil los laten, dat gaat niet...

4 jaar geleden

Haha dat is wel een goede ?

4 jaar geleden

Mijn man is onvruchtbaar dan hoorde we altijd ik doe het wel even voor je ? dan zei mijn man altijd nee joh doe maar niet jij bent zo lelijk dat is zielig voor het kindje haha

4 jaar geleden

Ja inderdaad. Al zouden we heel graag willen om er niet aan te denken. Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd door alle spuiten, onderzoeken en hormonen.

4 jaar geleden

Tjah niet er meebezig zijn gaat ook zo lastig wanneer je je dagelijks hormonen moet spuiten 3x per week controle ziekenhuis, dan mag man zijn trucje doen in een potje... Hoe romantisch... En na de iui mag je 2 weken in spanning zitten... Met wat pech herhaald dit feestje zich een aantal keer En dan heb ik het nog niet eens over wat voor knal je relatie hier van krijgt... Mensen bedoelen het vaak goed maar hebben geen flauw idee wat het is waardoor ik vaak gedacht heb... Zeg maar gewoon niks ?