{{ message.message }}
{{ button.text }}

De enige echte wc-ketting

Ken je hem nog van vroeger, van de kleuterschool? De vrolijk gekleurde kralen ketting?

Afbeelding blog 'De enige echte wc-ketting' Achtergrond blur afbeelding

Eén van mijn vroegste herinneringen van de kleuterschool is de wc-ketting. Een ketting met van die grote gekleurde houten kralen. Hij hing bij de deur. Als je naar de wc moest, deed je de ketting om. Zo wisten de juf en de andere kindjes dat de wc bezet was. Wel eerst even tegen de juf zeggen dat je moest plassen. Soms gebeurde het wel eens dat ik moest plassen en dan hing de ketting er niet. Stond ik al trappelend bij de deur te wachten totdat mijn klasgenootje terugkwam. Gauw de ketting overdragen en rennen naar de wc. Die zat wel he-le-maal aan de andere kant van de gang. Dat is ver hoor, als je vier bent én nodig moet plassen. En oh ja, die stomme broek los moet maken. Gelukkig was ik altijd op tijd bij de wc. Of nee, ik heb wel eens een ongelukje gehad. Moest ik zo'n afschuwelijke leen (onder)broek aan van school. Verschrikkelijk vond ik dat. Alsof iedereen dan aan me kon zien dat ik in mijn broek had geplast.

Nooit meer heb ik aan die wc-ketting gedacht. Totdat mijn Kleuter een echte kleuter werd en naar school mocht. Vrijwel meteen viel mijn oog op de gekleurde ketting die aan de deur naast zijn klasje hangt. Jawel, de wc-ketting. Hij bestaat nog. Ik heb Kleuter er wel eens naar gevraagd. Vol enthousiasme vertelde hij over de ketting. Hoe het werkt en hoe handig het is. Dat je dan weet of de wc vrij is.

Laatst kwam Kleuter thuis met een zelfgemaakte ketting. Hij was er apetrots op. Hij droeg hem de rest van de dag om zijn nek. Nadat ik Kleuter op bed had gelegd, ging ik naar beneden. Nog even de laatste dingen opruimen. Ik vroeg me af waar Kleuter zijn ketting had gelaten. Ik dacht dat hij hem goed had opgeborgen, zodat zijn zusje er niet bij kon. Dat doet hij wel vaker met spulletjes waar alleen hij mee mag spelen. Niet veel later ging ik naar de wc. En daar hing-ie. De ketting. Aan de deurklink. Braaf heb ik de ketting om mijn nek gedaan. Gewoon om me weer heel even dat meisje van 4 te voelen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je