{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is de Efteling racistisch?

De actiegroep Stop Oppressive Stereotypes vindt een aantal Efteling attracties rasistisch. De Efteling heeft besloten om in gesprek te gaan met de actiegroep: "We willen graag horen wat de pijnpunten zijn", zegt een woordvoerder van de Efteling.

Afbeelding blog 'Is de Efteling racistisch?'

Zwarte kannibaal en bosjesmannen

Volgens de actiegroep gaat het om de attracties Monsieur Cannibale en Carnaval Festival. Dit schreven zijn in een open brief aan de Efteling. Die zijn "uiterst kwetsend en racistisch", zeggen de schrijvers. "Als de onderdrukkende stereotyperingen niet verdwijnen, komen er acties in het park." Bij Monsieur Cannibale is een zwarte kannibaal, midden in een carrousel met 'kookpotten' te zien. Bij Carnaval Festival gaat het om vijf bosjesmannen, die volgens de actiegroep van racistische clichés zijn voorzien.

Gesprek

De woordvoerder van de Efteling nodigt de actiegroep uit voor een gesprek."We willen graag een dagje uit bieden aan iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke of seksuele voorkeur. Daarom is het jammer dat sommigen zich ergens aan storen." De actiegroep heeft hier nog niet op gereageerd.

Wat vind jij van deze discussie?

 

Bron: NOS.nl
Bron foto: Efteling

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je