{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste weken met de eerste echo

24 april 2019 had ik een positieve test in mijn handen. Ons tweede kindje is onderweg! Ik neem je mee in mijn eerste weken tot en met de eerste echo op 21 mei 1019.

Afbeelding blog 'De eerste weken met de eerste echo'

6 mei 2019:

De 6e zwangerschapsweek, voor ons een hele belangrijke week. Deze week worden o.a. de oren aangelegd. Onze eerste zoon is geboren met Microtie Atresie, hij heeft maar 1 oortje. Uit het genetisch onderzoek kwam naar voren dat de kans van een afwijking tot 50 procent is bij een volgend kindje. De afwijkingen kunnen zitten bij de oren, voeten, hart, bloedsomloop, en nieren. Pas met de 20 weken echo (GUO) kunnen ze zien of alles goed is met ons kindje.

12 mei 2019:

Moederdag, ik word verrast door een ontbijtje op bed.  Onze zoon van 2,5 jaar vindt het geweldig om een crossaintje en eitje op bed te eten. Ik krijg een zelf geknutselde bloem met een chocolaatje erin,  deze stopt hij direct in mijn mond.  Lekker hoor chocola om 07:30 uur in de ochtend ;-). Ook ligt er een cadeautje van de Prenatal, een leuk shirtje in maat 56 met een olifantje erop. Wauw!! Volgend jaar zijn we met zijn viertjes!

17 mei 2019:

De kwaaltjes tot nu toe vallen mee, ben weinig misselijk gelukkig, wel gevoelige borsten, last van obstipatie, buikpijn, af en toe  duizelig en maagzuur. Volgens vriendlief reageren mijn hormonen soms best onvriendelijk, ik denk dat het wel meevalt! Ik heb al een klein buikje, nog niemand heeft iets gevraagd gelukkig. 

21 mei 2019:

Vanmiddag om 13:30 uur afspraak bij de verloskundige.  Ben zo benieuwd! Zit er echt een baby in mijn buik, klopt het hartje, is het er 1 of zijn het er 2 (tweelingen komen niet voor aan mijn kant van de familie, maar toch denk je erover na). Hoe zien de aankomende 32 weken eruit qua onderzoeken omdat onze eerste zoon een aangeboren afwijking heeft. 

21 mei 2019:

Wat is een echo toch bijzonder! Zo gaaf om zo'n kleintje te zien op groot scherm, nog maar 1 cm groot. Het hartje klopt! Alles zag er goed uit, we krijgen 1 kindje en de uitgerekende datum is nu 7 januari 2020. We hebben 11 juni de termijnecho! 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je