{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste week: euforisch

Deze week alleen maar hoogtepunten. Niks kan me van m'n stuk brengen. Ook al ben ik de volledige dag kotsmisselijk.

Afbeelding blog 'De eerste week: euforisch'

Het weekend beleef ik in een roes. Zaterdag Finding Dory gaan kijken met onze dochter (haar eerste keer, dus een echte mijlpaal). Zondag gingen we normaal naar een babyborrel, maar ik zou door de mand gevallen zijn, dus dat hebben we uiteindelijk niet gedaan.

Maandag krijg ik een bericht van vriendin T.: "Heb je je regels gekregen?" Ik zal het aan niemand vertellen, maar ik ga er ook niet over liegen. Ik antwoord dus met: "Jij vergeet ook nooit iets hé!" Zij even euforisch als ikzelf. Ondertussen de zwangerschaps-app geïnstalleerd, waarvan ik de menstruatie-app reeds gebruikte. En wat blijkt? Uitgerekend op 2/7/2017... Onze eerste huwelijksverjaardag! Is dat niet bijzonder?

Bij een tweede zwangerschap zet je duidelijk sneller uit. Ik krijg m'n broek niet meer dicht. En dat was de grootste die ik had. Lang T-shirt erover om te gaan werken, dan zien ze niet dat m'n knoop open staat. Ik bestel bij Esprit een zwangerschapsbroek en lang T-shirt. M'n eerste zwangere aankoop is een feit. Bij Laure had ik bijna niks van zwangerschapskledij. Dat zal deze keer wel anders zijn.

De misselijkheid is nog niet beter. Op weg naar het werk twijfel ik: "Ga ik aan de kant staan om over te geven, of rij ik die ene kilometer nog verder?" Aangekomen op het werk, drink ik snel wat water. De misselijkheid houdt voorlopig op. Daarna begint het gewoon opnieuw. Ik steek het op de buikgriep als een collega wat vraagt. Dit heb ik met Laure nooit gehad. Ik was nooit misselijk, had geen enkel kwaaltje, ... (behalve dat ik meer dan 20kg aankwam). Een hele gemakkelijke zwangerschap en bevalling was dat toen. Ik vrees dat deze anders wordt...

Met enkele collega's zitten we bij elkaar. Iemand merkt op dat een collega moest overgeven en naar huis is vertrokken. "Zou ze zwanger zijn?" hoor ik iemand vragen. Ik weet dat die bewuste collega nog maar enkele maanden samen is met haar vriend, dus ik denk dat het wat vroeg is. Maar wie weet, het kan. Een andere collega zegt erop: "Ik wil nog vaak op babybezoek, dus de jongere collega's hier, doe jullie best!" En plots zie ik 5 paar ogen mijn richting uit kijken... Wat antwoord je daarop??? Ik neem het luchtig op en zeg: "We doen ons best!" De jongste collega is vorige maand net papa geworden, een andere collega is vanaf deze week op bevallingsverlof. Dan heb je nog mij en de overgevende collega. Ik denk dat er nog genoeg babyborrels aankomen het komende jaar!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je