{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste echo!! (9)

Naar 3 spannende weken krijgen wij "eindelijk" de eerste echo. Zouden wij deze keer goed nieuws te horen krijgen....?

Afbeelding blog 'De eerste echo!! (9)'

De dagen gaan niet zo snel voorbij als anders. Van de zwangerschap genieten gaat niet gemakkelijk. Wij zijn bang dat het weer fout gaat. Na de miskraam van vorig jaar houden wij hier extra rekening mee. Mijn gevoel daar in tegen zegt dat het goed zit, maar ook dat is natuurlijk niet zeker. Nog een kleine 2 weken wachten tot de echo…. SPANNEND!

24 mei 2014: Volgens mijn eigen berekening ben ik deze week 6 weken zwanger en voor het eerst voel ik mij misselijk. De laatste dagen voel ik mij ook moe. Vorig jaar had ik deze symptomen niet. De dagen die volgen neemt de misselijkheid meer toe. Zou het dan toch goed zitten?! De vragen en onzekerheid maken het lastig. We hopen dat het snel 4 juni is.

3 juni 2014, vandaag word ik 32. Afgelopen weekend hebben we mijn verjaardag gevierd en alle mensen die ik uitgenodigd had waren er. De meeste mensen weten niet dat ik zwanger ben en ik zelf vind het ook nog steeds lastig om te geloven. Ik nam een Radler maar dronk er niet aan. Gewoon voor de show om ervoor te zorgen dat ze het niet door hadden dat ik geen alcohol dronk. Normaal ben ik wel van een pilsje of een lekker mix drankje, maar nu doen we dat niet. Alles voor de kleine!

4 juni 2014, vandaag is de dag van de echo, maar ook de dag dat ik naar Amsterdam moet voor mijn werk. We hebben om 19:00 uur de afspraak staan. Het eerste wat ik zeg als ik in de auto stap van mijn baas, ik moet vandaag zeker om 18:00 uur thuis zijn. Ik heb om 19:00 uur een afspraak. Ik zeg natuurlijk niet waarvoor het is, maar ik moet nog eten en douchen, dat Is wel zo fris voor een inwendige echo. En eten..... ik zal geen hap door mijn keel krijgen. Moet lukken zegt mijn baas. Fieuw, wat een opluchting. Op naar Amsterdam!

De uren lijken wel dagen. De dag plakt aan elkaar van vergaderingen. Niet dat het mij niet boeit maar concentreren blijkt toch wat lastig op deze spannende dag. Volgens mij ben ik nog nooit zo zenuwachtig geweest in mijn leven! Inmiddels is het al 16:00 uur en we zijn nog steeds in Amsterdam. We moeten zo wel aanrijden geef ik aan anders haal ik mijn afspraak niet. We moeten ook nog terug rijden in de spits en bij Amsterdam en Utrecht is dat elke dag een ramp!! Ik word nog zenuwachtiger omdat ik bang ben dat we niet op tijd bij de verloskundige zijn. Om half 5 stappen we in de auto en natuurlijk staan er files. De navigatie geeft aan dat we om kwart voor 7 terug zijn. Ik stuur mijn man een appje en zeg tegen hem dat hij om kwart voor 7 mij op MOET halen. Neem meteen 2 handdoeken mee zeg ik want we rijden meteen door naar de verloskundige.

Om 18:50 uur kom ik aan bij de parkeerplaats en mijn man staat er al. Meteen rijden we naar de verloskundige, precies om 19:00 uur zijn we binnen. We zijn nog niet aan de beurt, nog even wachten. 5 minuten later mogen we naar binnen. De spanning neemt nog meer toe. Zometeen weten we of alles goed is! Na een kort intake gesprek stelt ze voor om eerst te gaan kijken. Ik juich dit natuurlijk toe!!! Daar gaan we! Ik hou het niet meer van de spanning. De verloskundige ziet al snel een vruchtzakje. Ik zie het zelfde als een jaar geleden. Voor mij als buitenstaander ziet het er allemaal het zelfde uit. Dan zegt de verloskundige, ik zie ook een vruchtje erin zitten........... die woorden hebben we nog nooit gehoord! Ze zoomt in en zegt: kijk, daar klopt het hartje! Als ik die woorden hoor barst in tranen uit!

ECHO%201_1455734668.jpg

Is het echt waar vraag ik?! Ja zegt ze, alles ziet er goed uit!! De baby is 1.09 cm en op basis daarvan ben je nu 7 weken en 2 dagen zwanger.

2 dagen verder als wat ik zelf geteld had. Over 3 weken mag je terug komen en dan maken we de termijn echo. Dan gaan we opnieuw kijken en zullen we de uitgerekende datum vaststellen. De nieuwe afspraak word meteen gemaakt, 24 juni 2014 om 9 uur s 'morgens is de nieuwe afspraak. Met leuke tas van Zwitsal gevuld met veel informatie lopen we glimlachend naar buiten. Wat een mooie dag is het vandaag!

Eindelijk goed nieuws!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je