{{ message.message }}
{{ button.text }}

De dag dat ik ontdekte dat ik zwanger was.

Een gouden dag met een zwart randje.

Afbeelding blog 'De dag dat ik ontdekte dat ik zwanger was.' Achtergrond blur afbeelding

Op 15 juni 2019 had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen! Maar om over deze dag te vertellen zal ik eerst even wat achtergrond informatie delen.

We zouden de sleutels van ons nieuwe appartement per 1 mei 2019 krijgen. Ik had daarom het contract van mijn huidige woning opgezegd. Helaas duurden de verbouwingen langer dan gedacht en kregen we pas eind juli de sleutel. In de tussentijd logeerde ik bij mijn moeder en stiefvader met al onze spullen en mijn vriend bij zijn ouders. Onze ouders wonen tenslotte 5 huizen van elkaar af, dus dat was voor ons geen probleem.

Op 15 juni, de dag dat we ontdekten dat ik zwanger was, werkte ik aan mijn scriptie. Mijn moeder en stiefvader waren bij de huisarts omdat het de laatste tijd niet zo goed ging met mijn stiefvader en hij behoorlijk was afgevallen.

Toen zij terug kwamen, zag ik al aan hun gezichten dat het geen goed nieuws was. Ze hadden een plekje op zijn longen gevonden en hadden het vermoeden dat het kanker was. Hij zou verdere onderzoeken krijgen voor de definitieve uitslag. We hebben toen met zijn drieën knuffelend gehuild en daarna mijn stiefvader naar bed gestuurd.

Om mijn moeder een beetje af te leiden spraken we over koetjes en kalfjes en vervolgens kwam ter sprake dat ik al 2 weken ongesteld was, maar dat dit echt heel licht was. Ik vertelde dat ik er vanuit ging dat mijn cyclus nog op gang moest komen omdat ik net een maand terug was gestopt met de pil. Mijn moeder had een heel sterk gevoel dat ik zwanger was en bleef aandringen om een test te doen. Om van haar gezeur af te zijn (ik geloofde namelijk niet dat ik zo snel zwanger zou kunnen zijn haha) besloot ik een test te doen. 2 minuten zou het duren voordat ik de uitslag zou zien, maar bij het neerleggen van de test zag ik gelijk 2 streepjes. Aaah ik ben écht zwanger!! Dolblij knuffelde ik mijn moeder, maar tegelijkertijd voelde ik mij zo ontzettend schuldig. Eerst slecht nieuws krijgen en nu dolblij zijn, dat voelde niet goed.

Ik belde gelijk mijn vriend op en stuurde een foto van de test naar hem. Mijn vriend stond net op een stelling op zijn werk en kletterde nog net niet er vanaf! Hij was verbaasd, geschrokken en blij tegelijk. Ik beloofde dat als hij thuis was, we samen nog een test zouden doen voor de zekerheid. Het is immers de bedoeling dat we dit samen doen..

Daarna maakten mijn moeder en ik mijn stiefvader wakker voor dit nieuws, omdat we dachten dat hij hier wel een kick van zou gaan krijgen. Daar stonden we dan naast zijn bed, weer alle drie in tranen!

Toen dit gebeurde was ik 4 weken zwanger. De eerste weken kon ik moeilijk van mijn zwangerschap genieten door de schuldgevoelens en de onzekerheid omtrent de situatie van mijn stiefvader. Na weken kregen we eindelijk het verlossende antwoord. Het plekje was gekrompen door medicatie en dit betekende dat het geen kanker was. Oh wat waren we gelukkig met dit nieuws. Nu kon het werken naar een gezond lichaam beginnen voor hem! En voor mij ‘begon’ toen de zwangerschap pas echt, ik kon gaan genieten! Dat was ook het moment dat we het bekend maakten aan familie en vrienden. Joehoe, wij krijgen een kindje!

En dat lieve kindje is geboren op 21-02-20. Een heel mooi meisje genaamd Kairi-Mae. En mijn stiefvader? Hij is een geweldige en gezonde opa voor zijn kleinkind ❤️. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je