{{ message.message }}
{{ button.text }}

De dag dat alles anders is en nooit meer hetzelfde zal zijn.

Dag lieve Saar

Afbeelding blog 'De dag dat alles anders is en nooit meer hetzelfde zal zijn. ' Achtergrond blur afbeelding

19/05/2020 ▪️◼️

Eindelijk, Tommie mocht weer eens mee naar een controle afspraak bij de verloskundige praktijk. Joos naar de kinderopvang en wij begonnen de dag met de afspraak bij de verloskundige. De leidsters van de groep waren nieuwsgierig toen Tommie Joos bracht. Tommie beaamt dat de geboorte inderdaad zomaar kan gaan starten, spannende ‘laatste’ weken of misschien wel dagen.. 36 weken zwanger!! 

Bij aankomst bij de praktijk zie ik de auto van een van de verloskundige staan, en zeg verbaasd en blij tegen Tommie dat we waarschijnlijk toch de afspraak met haar hebben. Fijn, ik voel me het meest op m’n gemak bij haar. Met de to do list voor die dag in mijn hoofd en Tommie’s enthousiasme omdat hij weer mee kan naar de afspraak stappen we de praktijk binnen. We moesten even wachten, lastig voor mij, want ik ben altijd van de tijd en hoe kun je nu bij een van de eerste afspraken in de ochtend al ‘achter’ liggen. We kletsen in de wachtruimte tot we aan de beurt zijn. Bij binnenkomst vraag de verloskundige hoe het met ons en de baby is. Ik vertel dat de baby beweeglijk is en dat Tommie en ik de avond ervoor nog samen aan mijn buik hebben gevoeld. We hebben een lange afspraak gepland want we bespreken de bevalling die nu toch echt steeds dichterbij komt. Aan het einde van de afspraak gaan we nog even luisteren. De verloskundige voelt aan mijn buik en twijfelt over de ligging van Saar. Met de doptone zoekt de verloskundige naar het hartje. Ineens voel ik onrust, die onrust is overal in mijn lijf voelbaar.

We verplaatsen ons met z’n drieën naar een kamer ernaast om met het echo apparaat te kijken. Ik spreek uit dat ik voel dat het niet goed is. De verloskundige gaat op zoek naar het hartje en is samen met Tommie hoopvol. Ik ben ondertussen in paniek en kan moeilijk nog rustig blijven liggen. Tot ik de schrik in de ogen van de verloskundige zie. Die blik bevestigde mijn gevoel: dit is fout. Ik schreeuw. Bij Tommie lijkt t niet binnen te komen. Er is geen kloppend hartje..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je