{{ message.message }}
{{ button.text }}

De combinatietest! (12)

De combinatietest wel of niet doen....?! Voor ons was het zeker, wij willen deze test!

Afbeelding blog 'De combinatietest! (12)' Achtergrond blur afbeelding

Tijdens onze eerste afspraak bij de verloskundige kregen wij allerlei informatie over de combinatietest. Ik wist dat dit onderzoek mogelijk was en heb dan thuis ook meer eens goed deze boekjes gelezen. Van te voren wisten wij eigenlijk al dat we deze test gingen laten doen.

Zoals ik al eerder heb geschreven heeft mijn liefde autisme. Leven met iemand die autisme heeft is niet vanzelfsprekend en zeker niet gemakkelijk. Vooral als je aan de buitenkant niets ziet aan deze persoon. Mensen weten vaak niet hoe ze hier mee om moeten gaan. Als we een jongen krijgen is er 50% kans dat onze zoon ook autistisch is. De vorm van autisme die mijn liefde heeft is alleen overdraagbaar op het mannelijk geslacht. Thuis komt het meeste op mij terecht. Hij helpt veel in het huishouden maar koken dat doe ik. Het is niet zijn ding! Mocht ons kindje een beperking hebben is het echt niet zo dat we het kindje niet willen, het is meer dat we bang zijn dat we het niet aankunnen. Mijn man kan niet goed omgaan met veranderingen. Dat we een baby krijgen is al een hele verandering. Ook heeft het lang geduurd (ruim 7 jaar) voordat hij er klaar voor was om aan kinderen te beginnen. Zijn dag moet altijd structuur hebben. Van opstaan, wassen, boterhammen smeren tot werken, eten en douchen. Alles gaat altijd op de zelfde manier. Structuur is een must in ons huis. Ik kan niet zomaar alles omgooien, het gaat gewoon helaas niet! Hoe vervelend dat ook soms is voor andere mensen. We willen eigenlijk geen risico lopen. Wij gaan voor de test!

Gelukkig heeft mijn liefde ruim 8 maanden de tijd om aan het idee te wennen dat we een baby krijgen. Dat moet wel lang genoeg zijn. Hij is de rust zelf! Een betere soulmate kun je niet hebben (maar dat zal iedereen wel vinden van zijn liefde ;-))

3 juli 2014 hebben we de combinatie test. We moeten lang wachten voordat we aan de beurt zijn. Van de stress ga ik maar even een spelletje op de telefoon spelen. Constant kijk ik of er al iemand aan komt. Ja, we mogen naar binnen.

Ik geef de brief van de verloskundige en de echoscopiste heeft nog wat kleine vragen. Zullen we gaan kijken? Graag! Natuurlijk ben ik weer eens zenuwachtig (as usual) Ik ga liggen en ze heeft warme gel! Dat voelt wel beter als die koude gel. Ze gaat meteen kijken en meteen zien we onze kleine kruumel! Voor het eerst horen we het hartje! Toch even een emotioneel momentje. Ze gaat bekijken wat ze moet bekijken tijdens deze controle. Kruumel (vanaf nu heet de baby zo) is goed bewegelijk. Blij dat we hem/haar weer even zien. Tijdens de metingen die ze verricht verteld ze dat het er echt heel erg goed uitziet en dat ze geen enkele verwijzing heeft tot verder onderzoek. Wij zijn erg blij dit te horen. Nog even mogen we kijken en ze print nog wat foto's uit van de baby. Nadat ik weer op mijn stoel zit gaat ze nog bloedprikken. Dit is het regielere bloedprikken wat ze tijdens de zwangerschap doen plus nog iets extra's wat bij de combinatietest hoort. Zodra de uitslag bekent is word je door jou eigen verloskundige gebeld. Fijn! Ik wens u een fijne zwangerschap!

Met een paar prachtige foto's lopen we naar buiten en meteen bel ik mijn moeder! Alles ziet er goed uit! Snel brengt mijn lief mij weer naar het werk en ook daar deel ik het met iedereen! Ik ben een gelukkige toekomstige mama!

20140703_125414_1456147267.jpg

Naar een kleine 2 weken worden we gebeld door de verloskundige. Ik heb de uitslag binnen van de combinatie test en het bloedonderzoek. Uit de test is gekomen dat alles helemaal goed is. Ook jou bloed uitslagen zijn allemaal goed! Dit geeft mij een gerust gevoel en ben ontzettend blij dat alles goed is met kruumel!

Ik ben benieuwd of jullie wel of niet de combinatietest gedaan? Waarom wel of waarom niet?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je