{{ message.message }}
{{ button.text }}

De combinatie test en de uitslag

De combinatietest, doe je deze wel of niet. Iedereen mag die keuze natuurlijk voor zichzelf maken, wij wilden deze wel graag doen....

Afbeelding blog 'De combinatie test en de uitslag' Achtergrond blur afbeelding

Prenatal Screening (week 12)

Opnieuw wachten, vier weken lang…Ik kan je zeggen dat is voor iemand die zo nieuwsgierig en ongeduldig is als ik een enorme uitdaging. De misselijkheid is inmiddels iets afgenomen en ik kan weer een hele dag functioneren zonder continue mijn bed of de bank te hoeven opzoeken. Verder heb ik eigenlijk geen klachten. Ik voel me goed en mijn huid is in jaren niet zo stralend geweest. Van de beruchte hormonen heb ik ook geen last. Er is al een klein buikje te zien op de plek waar ik een jaar lang zo hard voor mijn buikspieren heb getraind..
Inmiddels hebben wij een hoop mensen om ons heen op de hoogte gesteld van de gezinsuitbreiding die eraan zit te komen. De eerste kaarten en cadeautjes hebben we in ontvangst genomen. Geweldig om na jaren van geven zelf cadeaus te krijgen voor onze baby J
Rond de 12 weken kun je een prenatale screening laten doen. Dit is een test waarbij je bloed wordt onderzocht en een echo van de nekplooi van de baby wordt gemaakt. Samen heet dit de combinatietest. De uitslag van deze test geeft aan of er een verhoogde kans bestaat op een kindje met downsyndroom, trisomie 18 en trisomie 13.
Naast de 20 weken echo is dit de meest belangrijke test waarbij naar de gezondheid van je baby wordt gekeken.
Bizar om te zien dat in 4 weken de “ vlek” getransformeerd is tot een mini mensje. Met handjes, voetjes, een neusje, lippen en een eigen wil.
Die eigen wil is nu al duidelijk aanwezig…De baby weigerde namelijk om op zijn rug te gaan liggen voor de echo. We zien hem in alle mogelijke posities, alsof hij nu al kan dansen en rechtstreeks het circus in kan. Maar even stil en rustig op zijn rug gaan liggen?! Nou daar heeft hij niet zo heel veel zin in.
Van een hoop gepor in mijn buik van de echoscopiste tot rondjes lopen door de kamer…uiteindelijk besluit onze baby om dan toch maar de juiste positie in te nemen.
Nu kan de nekplooi worden gemeten en kan er worden vastgesteld hoe lang ik precies zwanger ben. De nekplooi ziet er goed uit. Samen met het bloed dat wordt afgenomen zullen we binnen een week de uitslag ontvangen van de combinatietest. Zwanger zijn betekend vooral heel veel geduld hebben en wachten, op alles heel lang wachten.
Overigens is de uitgerekende datum vastgesteld op 31 december 2014! Dat betekent dat ik nog voor mijn 32e levensjaar moeder zal gaan worden…

De uitslag (week 13 -15)

Een week later ontvangen we per post de brief waarin staat dat er geen verhoogde kans is vastgesteld n.a.v. de combinatietest. Super nieuws! Ondanks ik er een goed gevoel over had is het toch afwachten en sta je er van versteld hoeveel gedachtes er door je hoofd kunnen gaan in een week.
Het eerste trimester is nu voorbij en hiermee is de cruciaalste periode achter de rug.
De weegschaal toont aan dat de alles in mij groeit, inmiddels 2 kilo aangekomen. Nooit gedacht dat ik blij kon zijn met gewichtstoename haha.
Alle broeken passen nog, dat wel, maar de knoop begint behoorlijk in de weg te zitten. Over een aantal weken zal er dan ook een nieuw tijdperk voor me aanbreken; welkom in de wondere wereld van de zwangerschapskleding.
Dat is nog best wel een ding…zwangerschapskleding. Of erger nog: positiekleding. Deze namen zijn nou niet bepaald sexy en fashionable. En hoewel er wordt gezegd dat zwangerschapsmode allang niet meer zo suf en stoffig is als vroeger, vind ik het een behoorlijke uitdaging om leuke zwangerschapskleding te spotten zonder een fortuin hieraan kwijt te zijn.
De komende weken en maanden zullen ook in het teken staan van het creëren van nieuwe outfits, en het dragen van trendy en leuke zwangerschapskleding welke ook nog eens lekker zit.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je