{{ message.message }}
{{ button.text }}

De beste slaaphouding tijdens zwangerschap

Wie houdt er niet van een goede nachtrust? Maar wat is de beste slaaphouding voor jou en je baby?

Afbeelding blog 'De beste slaaphouding tijdens zwangerschap'

Wie houdt er niet van een goede nachtrust? Zeker als toekomstige moeder zal jij je slaap hard nodig nodig hebben. Laten we eerlijk zijn, als je baby er eindelijk is zullen jij en je partner je nachtrust toch even een tijdje missen.

Het zal je vast al opgevallen zijn dat in de latere stadia van je zwangerschap ( derde trimester), je buik een grotere deel van je bed begint in te nemen. Veel moeders (ik trouwens ook) willen graag weten of ze wel de juiste houding hebben als ze slapen. Er gaan toch wel wat mythen rond over wat wel en niet kan, en ik wilde graag toekomstige moeders helpen met de beste houding.

Om dit te gaan doen ga ik alle drie houding een voor een langs en beschrijf ik of dit wel een geschikte of niet een geschikte houding is.

Dus laten we beginnen met de houding die toch wel de MEESTE vragen met zich mee brengt.

Op je buik

In het begin van je zwangerschap is dit nog een goede optie, maar naarmate de zwangerschap bevordert en je baby groeit (je borsten trouwens ook) gaat dit steeds lastiger en on-comfortabler voor je worden. Als je het nog steeds de prettigste houding vindt…. Geen probleem. In tegenstelling tot wat veel moeders denken is het helemaal niet schadelijk voor jou en je baby om op je buik te slapen, moedertje natuur heeft daar heel goed voor gezorgd!

Op je rug

Nee…dit kun en moet je beter vermijden. Door op je rug te slapen leg je een enorme druk op je rugspieren, baarmoeder en zelfs organen. Je kunt hier na je zwangerschap blijvend schade aan overhouden zoals chronische rugpijn en bloeddruk problematiek.

Op je zij

Als je zoekt naar de beste positie om te slapen, dan heb je die hier gevonden. Op je zij slapen is ideaal. Het is niet schadelijk voor jou of je baby op het lange termijn. Je kunt zelfs wat zwangerschapkwaaltjes helpen voorkomen door op je zij te slapen( ja SUPER) Minder zwelling in je voeten en benen? Ja zeker! Een bevordering bloedstroom naar je baby? Ja zeker!

Maar of dat betekent dat je ook daadwerkelijk comfortable ligt? Nee dat hoeft natuurlijk niet, het kan nog goed zijn dat je aan het liggen op je zij moet leren wennen. Je hebt immers al jaren een positie waar je aan gewend bent geraakt.

Een voedingskussen kan een goede middel zijn om je slaapcomfort op je zij te bevorderen. Je kunt zo'n kussen gebruiken om je buik te ondersteunen en wat gewicht weg te halen van je lichaam. Als handige bonus kan je de kussen na de geboorte ook gebruiken voor bij de borstvoeding! Als je hulp nodig heb of meer zou willen weten over het kiezen van zo'n kussen lees dan onze handleiding over de beste voedingskussen. Hierin beschrijven we alles wat je moet weten voor je een kussen zou willen aanschaffen!

Maar het belangrijkste is dat je volhoudt met het slapen op je zij! Dit zal in het lange termijn dubbel en dwars het moeite waard zijn!

Nog meer handige artikelen lezen?
babyfoon test
Beste Kinderstoel

Beste babymatras

Beste kinderwagen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je