{{ message.message }}
{{ button.text }}

De babykamer (deel 2)

De babykamer is klaar! Met dank aan mijn eigen klusser, Marktplaats en lieve familie. Ik hoop dat de baby het er net zo fijn vindt als ik.

Afbeelding blog 'De babykamer (deel 2)'

Gelukkig duurt een zwangerschap negen maanden! Anders had ons kindje misschien wel op de elektrische piano moeten slapen die maandenlang op zijn kamertje stond. Maar de kamer is af, en deze aanstaande mama is helemaal tevreden!

Mijn vriend ontpopte zich tijdens mijn zwangerschap ineens tot echte Nico of Lodewijk of hoe al die tv-klussers ook heten tegenwoordig, en timmerde eigenhandig een superstoere lambrisering van steigerhout in elkaar. Niet veel later stonden er een prachtige tweedehands commode en ledikantje in mijn lievelingskleur, mintgroen. En toen kon het grote inslaan beginnen: het bedje moest natuurlijk gelijk opgemaakt worden met versgewassen en gestreken lakentjes en de commode vroeg gewoon om stapels hydrofiele luiers, monddoekjes en weet ik wat er allemaal op mijn uitzetlijst stond, maar ik heb het allemaal gekocht.

En toen kwamen de kleertjes en de knuffels. Elke keer dat ik bij de Hema was kocht ik wel iets, een schattig broekje of shirtje. Maar het hoeft van mij echt niet allemaal het nieuwste van het nieuwste te zijn. Ik was dan ook superblij met de gebreide vestjes en truitjes waar mijn schoonmoeder mee aan kwam zetten. Superretro, want er zitten dingen tussen die mijn vriend meer dan 30 jaar geleden zelf ook nog heeft aangehad! En ook mijn favoriete knuffels heeft zijn oma zelf gebreid. Dus hoe hebberig ik ook word van al die superhippe baby-accounts op Instagram, de leukste accessoires worden hier gewoon zelfgemaakt! Nouja, bijna allemaal dan, op de Artis de Partis-knuffel die ik tegenkwam op de rommelmarkt na.

Het meeste wat je nodig hebt op een kinderkamer valt onder de categorie 'noodzakelijk', of min of meer noodzakelijk: een bedje, een badje, een aankleedkussen, dat soort dingen. Maar het moeilijkste vond ik de dingen die meer 'voor de leuk' waren. Maanden heb ik nagedacht over wat voor stoel ik op de babykamer wilde, voor voeden enzo. Een schommelstoel, geen schommelstoel? Een afgeleefde fauteuil van Marktplaats? Avond aan avond scrolde ik heel Marktplaats over. Uiteindelijk is het zo'n hippe witte nep-Eames schommelstoel geworden, met een schapenvelletje erover. Een van de weinig dingen die ik nieuw heb gekocht! Heel Pinterest-verantwoord, maar vooral goedkoop, fijn en makkelijk naar een andere kamer in huis te verplaatsen.

Ik ben benieuwd hoe de babykamer bevalt als de kleine er eenmaal is, en of ie zich er beetje thuis voelt. Ik ben in elk geval helemaal verliefd op zijn kamertje. Nog een paar weken en dan weten we het! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je