{{ message.message }}
{{ button.text }}

De avondvierdaagse

De avondvierdaagse, wie kent het niet? Deze wandeltocht is in de tweede wereldoorlog ontstaan voor voornamelijk volwassenen, maar is tegenwoordig juist een begrip op de meeste basisscholen.

Afbeelding blog 'De avondvierdaagse'

Kinderen en hun ouders of begeleiders lopen vier avonden lang een bepaalde afstand met als doel lekker bewegen en veel plezier. Maar hoe gaat zo`n avondvierdaagse nu precies in zijn werk?

De avondvierdaagse-waar en wanneer?

De avondvierdaagse vindt traditiegetrouw plaats in week 23. Dit jaar is dat dus van 2 juni tot en met 6 juni. Sommige scholen wijken hier wat van af en organiseren de avondvierdaagse iets eerder of later. Wordt er bij jullie geen avondvierdaagse georganiseerd? Kijk dan eens hier voor wat opties.

De avondvierdaagse-vanaf welke leeftijd?

In principe kunnen kinderen vanaf 4 jaar al prima meelopen met de avondvierdaagse. Alhoewel veel kleuters normaal gesproken al na enkele minuten gaan zeuren omdat ze niet meer willen of kunnen lopen, is dat tijdens de avondvierdaagse meestal een ander verhaal. Samen wandelen ( en liedjes zingen!) met leeftijdsgenootjes is immers veel gezelliger en geeft ook jonge kleuters een extra boost om verder te gaan. Je kiest bij kleuters natuurlijk wel voor de kortste afstand. Meestal is dat 5 kilometer, soms maar 2 of 3 kilometer.

Is je kleuter erg gevoelig voor verandering in zijn slaapritme? Dan is het misschien beter om deelname aan de avondvierdaagse nog enkele jaartjes uit te stellen. Zoals de naam al doet vermoeden vindt de avondvierdaagse in de avond plaats, waardoor je kind later in zijn bed ligt dan gebruikelijk.

De avondvierdaagse en eten

Alhoewel het misschien een haastklus wordt, is het toch verstandig om voor jullie de avondvierdaagse lopen goed te eten. Je kunt hierbij denken aan een lekkere pasta of een stevige soep. Daarnaast is het ook belangrijk om wat eten en een flesje water mee te nemen voor onderweg. Met eten bedoelen we een kleine, gezonde snack zoals een zakje druiven of schijfjes appel. Verder is een snoepketting ideaal voor wat extra suikers.

De avondvierdaagse en een beloning

Wanneer je kind de avondvierdaagse na 4 avonden heeft uitgelopen, ligt de allermooiste beloning op hem te wachten: een heuse medaille! Daarnaast zorgen ouders of oma`s / opa`s behalve voor een daverend applaus vaak ook nog voor een presentje voor de kleine wandelaar. Een klein beetje snoep ( bijvoorbeeld verpakt in een ‘nepmedaille’ ) mag, maar de traditie van een mooie bloem zoals een Zonnebloem of Gerbera is voor veel kinderen ook heel erg leuk.

Veel wandelplezier!

Loopt jouw kind ook mee met de avondvierdaagse? Vertel het hieronder!

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je