{{ message.message }}
{{ button.text }}

De "after pregnancy tag"

Ja, er is weer een leuke tag. Het is alweer een tijdje geleden maar ik vind het heerlijk om herinneringen op te halen. Dus bij deze.

Afbeelding blog 'De "after pregnancy tag"' Achtergrond blur afbeelding

Hoe oud is je kindje nu?

Nino is inmiddels 14 maanden. Eigenlijk weet ik niet of ik dus nog wel in de categorie val om deze tag in te vullen maar ach, wat maakt het ook uit.

Na hoeveel tijd miste je je buik?

Ik miste hem al bijna voordat hij weg was. Wat vond ik die bolle buik mooi zeg. Ik denk dat het mij bijna een jaar geduurd heeft om te accepteren dat ik nog steeds een bolle buik heb maar dan zonder kindje. Nu ik weer op mijn eten let en train begin ik eindelijk weer een beetje tevreden te zijn met mijn niet zwangere buik.

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap?

Volgens mij was dat iets van ijs. Dus niks wat ik daarvoor niet mocht. Ik miste niet zo veel van het eten wat ik niet mocht. Wat ik wel miste was een wijntje. Dit heb ik na mijn borstvoedingsperiode weer lekker genomen.

Welke zwangerschapscraving is over gegaan in een gewone craving?

Pannenkoeken en poffertjes, eigenlijk alle zoete deegwaren producten. Het heeft even geduurd voordat ik weer echt op mijn eten ben gaan letten. Dat was ook wel in de kilo's die ik na de zwangerschap aangekomen was te zien.

Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?

Eigenlijk niet zo veel. Ik vond het wel prima zo als het gegaan is. Misschien had ik iets minder moeten stressen om alles zo vroeg af te krijgen. De laatste maanden was alles klaar en hadden we nog alle tijd. 

Wat mis je het meest aan je zwangerschap?

De buik. De kleding die ik aan kon waarbij ik mijn buik niet hoefde te verhullen maar juist mocht accentueren. Verder mis ik denk ik de spanning, nieuwsgierigheid naar iets nieuws.

Zou je nog een keer zwanger willen zijn?

Absoluut. Op zich zou ik de kwalen echt niet weer willen. Ik heb halverwege geroepen dat ik het echt verschrikkelijk vond om zwanger te zijn. Dit kwam omdat ik echt heel slecht sliep. Dat wil ik zeker niet weer. Maar het laatste trimester waar ik niet meer hoefde te werken en dus overdag wat slaap in kon halen vond ik geweldig.

Merk je dat je nu nog last hebt van sommige zwangerschaps kwaaltjes?

Helaas doet mijn stuitje nog steeds af en toe pijn als ik lang op harde stoelen zit. Verder gelukkig niet.

Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?

Het hangmatje voor in de box, ik had natuurlijk ook veelte veel kleren in kleine maatjes en ik had minder kleding over moeten nemen van vrienden. Bij twijfel gewoon niet doen want dan doe je het je kind waarschijnlijk niet aan.

Grappig weetje: De foto bij dit blog, gebruikte ik ook bij mijn aller eerste blog hier. Die schreef ik in mijn laatste zwangerschapsweek en ging over de buik.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je