{{ message.message }}
{{ button.text }}

De 20 weken echo, wat kun je verwachten?

Eindelijk de 20 weken echo gehad. Het leek wel een eeuwigheid te duren! Wat kun je verwachten tijdens zo'n echo?

Afbeelding blog 'De 20 weken echo, wat kun je verwachten?'

Eindelijk was daar de 20 weken echo. Als je niet medisch bent, moet je soms best lang wachten op de volgende echo. En voor mijn gevoel duurde het eeuwen! Het is toch altijd fijn als je weer even mag gluren naar je kindje. Toch is deze echo een serieuze aangelegenheid. Ze meten het kindje helemaal door om te kijken of het goed groeit, ze kijken naar het hartje, nieren, stand van de handjes en voetjes, ruggengraat en nog veel meer. Ze checken bijvoorbeeld ook of de placenta niet voor de uitgang ligt, omdat dan al meteen gekozen wordt voor een keizersnede. Dus verheug je niet teveel, er blijft altijd een mogelijkheid dat er wel een afwijking te zien is.

Bij mij was dit gelukkig niet het geval. Alles was goed. Ik had haar van de week alweer even voelen bewegen in mijn buik, en het blijkt inderdaad te kloppen: tijdens de echo was ze erg bewegelijk, een pittig dametje :) 
Verder zitten alle vingertjes en teentjes eraan, en groeit ze goed. Wat een fijn idee dat ze het blijkbaar goed heeft daar.
Ik kan me goed voorstellen dat je je al een slechte moeder kan voelen als het blijkt dat je kindje niet goed groeit. Terwijl je daar niet altijd de controle over hebt.  

Wat ik ook niet wist, maar waar je wel een vrije keuze in hebt, is de optie om de 20 weken echo te laten doen in het ziekenhuis.
Ook als je niet medisch bent mag je deze echo laten doen in het ziekenhuis. Ik heb hier niet voor gekozen omdat bij de verloskundige praktijk professionele mensen werken die weten wat ze doen. Dus doe gewoon waar je je goed bij voelt.

Ik ga in ieder geval met een gerust gevoel weer verder genieten van mijn zwangerschap.
De volgende fase wordt het kamertje een nieuw verfje geven en inrichten. 

Ik ben benieuwd hoe jullie de 20 weken echo hebben ervaren.
Je kunt een berichtje achterlaten onder deze blog.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je