Snap
  • Zwanger

Dagboek van een zwangere(die geen roze bril/wolk heeft)

Natuurlijk, zwanger zijn is een geweldige tijd.... Maar soms zit het ook gewoon even niet mee. Ik ken geen taboe's :)

Zoals gezegd, zwanger zijn is geweldig.... Maar niet altijd!

Toen mijn vriend en ik in Juni 2014 besloten dat we klaar waren voor een kleine, na 6 jaar relatie, hadden we stiekem gehoopt dat we wat tijd zouden hebben om hier aan te kunnen wennen. Maar het geluk lachte ons toe en wonder boven wonder stond ik 15 augustus met een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Wow....

Laat me voorop stellen dat ik me HEEL ERG bewust ben van het feit dat wij in onze handjes mogen knijpen, gezien het feit dat mensen (ook in mijn directe omgeving) soms heel veel trajecten moeten doorlopen om zwanger te worden. Maar stiekem had ik mezelf ook wat meer tijd gegund om aan het idee van de volgende stap te wennen. Mijn vriend en ik zijn een tijdje uit elkaar geweest en waren net 7 maanden weer samen (om vervolgens niet meer uit elkaar te gaan) en we hadden net een nieuw huis waar nog het één en ander aan moest gebeuren... Kortom, gewenst en gepland.... maar niet ZO snel!

Iedereen die mij kent zal mij omschrijven als een vrolijke, spontane meid met het hart op de tong. Maar ik ben ook het type waar het glas vaak halfleeg is en mijn favoriete hobby is zeiken. Gewoon op alles. Nu heb ik het geluk dat ik geboren ben met nogal wat humor en dat het dus niet allemaal lijkt op een depressie. Om gelijk even een vooroordeel recht te zetten, het feit dat ik een hele leuke persoonlijkheid heb, heb ik moeten compenseren met wat extra kilo's, een levenslang gevecht met acné, dus dit is echt geen blog om mezelf een beetje op te krikken :)

Nu ben ik dit blog ook echt gestart om gewoon even lekker mijn hart te luchten over alle vervelende bijwerkingen waar zo weinig mensen het over hebben. Als het moment zich dan voordoet waarop ik met (voormalige) zwangere een gesprek voer over alle ongemakken, krijg ik steenvast "je krijgt er zoveel voor terug" naar mijn hoofd geslingerd. Als ik toch IETS vervelend vind, is het wel die opmerking. Los van het feit dat het voor mij nog één groot vraagtekenen is, verzacht dat niet mijn pijn/irritatie!

Gedurende mijn pubertijd heb ik ontzettende last gehad van acné. Hier ben ik voor onder behandeling geweest bij een specialist, heb antibiotica geslikt en ben uiteindelijk op mijn 13de (!!) aan de pil gegaan (na een goed gesprek met mij vader) Tot 2 jaar geleden slikte ik de Diana-35, tot bleek dat mensen daar blijkbaar aan dood gingen... oké, dan niet dus...

Toen ik eenmaal zwanger bleek te zijn, merkte ik dit uiteraard aan mijn borsten en hormonen, maar nog meer aan mijn ontzettend vette huid. Ik leek wel een gletsjer! Naarmate de zwangerschap vorderde, ging die vette huid wel over, maar de acné bleef. Waarschijnlijk was de combinatie van zwangerschapshormonen en het stoppen met de pil een dodelijke combinatie voor mij. Die pukkels zitten niet meer zo in het zicht, want inmiddels is het grootste gedeelte letterlijk gezakt, naar mijn rug. 

Mijn rug ziet eruit alsof ik al maanden met mijn blote rug heb staan paintballen met kleine kogels. Het is een waar oorlogsveld. Het zijn enorme ontstekingen, die mijn vriend iedere avond vakkundig weghaalt (dat is pas echte liefde) Ik ben al bij de huisarts geweest die mij allerlei zalfjes had meegegeven. Die zalfjes droogde mijn hele rug uit, waardoor ik alles 's nachts open maakte van de jeuk... Wat een ellende!

To be continued :)

9 jaar geleden

Af en toe klagen mag vind ik ook wel eens. Het hele; "je moet blij zijn dat je zwanger kan raken" maakt dat je dit niet zo snel of makkelijk doet. Maar eerlijk is eerlijk, een zwangerschap brengt vaak ook ongemakken met zich mee. En met alle gierende hormonen door je lichaam is het heerlijk om af en toe even te klagen. Gewoon lekker doen hier hoor! :) Ik denk dat je veel herkenning zult vinden.

9 jaar geleden

Ik vind dat je best af en toe mag klagen over de alles wat bij de zwangerschap komt kijken, het is niet makkelijk om een kind te maken. Succes!

9 jaar geleden

Heel fijn :) Nog 18 weken te gaan dus gok dat er nogal wat blogs zullen volgen!

9 jaar geleden

Fijn he om alles hier even van je af te kunnen schrijven, voelt soms echt heerlijk!