{{ message.message }}
{{ button.text }}

- Dag van de test -

Afbeelding blog '- Dag van de test - ' Achtergrond blur afbeelding

08-04-2020

Ik kan het me herinneren als de dag van gisteren. Mijn man en ik hadden op dag 50 van mijn cyclus afgesproken om de volgende ochtend te testen, wanneer we beide vrij zijn. 'Dag 51 pas testen?!' Ja! Ik heb normaal een cyclus van gemiddeld 38 dagen en die maand ervoor was het 48 dagen, iets wat mij onzeker maakte. Denk je er eindelijk een beetje ritme in te hebben, gooit je lichaam het ineens in de war. Je hebt ook geen idee wanneer je eisprong is, want "normaal" bij een cyclus van gemiddeld 28 dagen zou dit rond dag 14 zijn na je eerste menstruatie dag. Maar ja, bij mij is het niet "normaal" 'en nu?' Ik heb een app gedownload om het elke maand bij te houden. Die app gaf dan aan wanneer mijn eisprong zo ongeveer zou zijn en ook ben ik begonnen met mijzelf elke dag te temperaturen. Elke dag op dezelfde tijdstip, in bed, je mag niet opstaan (want dit kan invloed hebben). Is je temperatuur wat hoger dan normaal en houd dit een paar dagen aan, dan zou je ergens in die dagen je eisprong kunnen hebben. Ergens vond ik het allemaal maar een gedoe, maar ik had er ook alles voor over om samen een kindje te mogen maken. We hebben toen ook een paar keer "geplande seks" gehad en wonder boven wonder was het nog redelijk snel raak. Iets waar ik tot op de dag van vandaag, nog steeds erg dankbaar voor ben.

Ik was al vroeg wakker en moest ontzettend nodig plassen, dat ik het niet meer kon ophouden.  Gauw uit bed en hop naar de wc, 'Oké daar gaat ie dan!' Wachten ... een streepje ... wachten ... nog een streepje .. 'wat?! huh?! nog een streepje?!' Mijn handen begonnen te shaken en ik wist niet hoe snel ik van die wc moest afkomen. Ik rende naar de slaapkamer en sprong op bed! 'Poepieee!!' 'Schatjeeee?!!' (Bij deze alvast sorry voor onze koosnaampjes). 'Hij is positief!!' 'He?!' 'Wat?!' Zei die slaperig. 'Hij is positief!' 'Riep ik nog een keer!' Toen Bart eenmaal doorhad waar ik het over had, vloog tie overeind. We knuffelden, kusten, wat een emoties; blijdschap, ongeloof, we waren die hele dag van de leg.

Ik wilde zo snel als ik kon naar de drogist om een clearblue test te kopen, want die had ik nog niet in huis. Eenmaal thuis meteen weer naar de wc. Nog voor ik kon kijken trok Bart dat ding uit mijn handen en had de wekker op 3 minuten gezet. De 3 langste minuten van me leven! Totdat er in beeld verscheen ... zwanger ... 2-3 weken ... 'Wauw! Ik ben echt zwanger!' 'Het is gelukt!' ♡

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je