{{ message.message }}
{{ button.text }}

Daar zaten we dan..

Nr. 2

Afbeelding blog 'Daar zaten we dan..'

Afgelopen week was het zover; de afspraak bij de gynaecoloog. Helaas was er wat uitloop dus een uur na de afgesproken tijd werden we opgeroepen door de arts. Na de vragenlijst doorgenomen te hebben en het onderzoek kwam de arts tot een voorlopige diagnose; PCOS.

Net zoals ik hebben jullie vast ook wel eens gehoord van PCOS. Het komt erop neer dat er geen eisprong plaats vind omdat er geen eitjes rijpen. Dit is exact wat we bij mij gebeurd aangezien ik al bijna een jaar geen menstruatie gehad heb en er tijdens het onderzoek van de gynaecoloog uitkwam dat ik in totaal 53 (!) eiblaasjes in beide eierstokken heb zitten. Gelukkig is het te behandelen door afvallen, tabletten of injecties.

Maargoed, ik had dit dus niet echt zien aankomen.. Ik weet ook niet direct hoe ik me erbij moet voelen of denken. We zijn er dan ook beiden even stil van. Blij dat de eerste stap gezet is en dat er een voorlopige diagnose is. Het is dus iets wat behandeld kan worden en nu, na een aantal dagen, komen we tot de conclusie dat het tot nu toe best positief is. 

Dat positieve gevoel willen we graag proberen vast te houden. Dat zal natuurlijk lang niet altijd makkelijk zijn, zeker als het misschien allemaal nog wel even gaat duren. Maar ik ben van mening dat een positieve mindset veel kan doen. Want van alleen maar mokken is nog nooit iemand gelukkiger geworden toch?


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je