Snap
  • Zwanger
  • eerste
  • PCOS
  • positief
  • gynaecoloog
  • afspraak

Daar zaten we dan..

Nr. 2

Afgelopen week was het zover; de afspraak bij de gynaecoloog. Helaas was er wat uitloop dus een uur na de afgesproken tijd werden we opgeroepen door de arts. Na de vragenlijst doorgenomen te hebben en het onderzoek kwam de arts tot een voorlopige diagnose; PCOS.

Net zoals ik hebben jullie vast ook wel eens gehoord van PCOS. Het komt erop neer dat er geen eisprong plaats vind omdat er geen eitjes rijpen. Dit is exact wat we bij mij gebeurd aangezien ik al bijna een jaar geen menstruatie gehad heb en er tijdens het onderzoek van de gynaecoloog uitkwam dat ik in totaal 53 (!) eiblaasjes in beide eierstokken heb zitten. Gelukkig is het te behandelen door afvallen, tabletten of injecties.

Maargoed, ik had dit dus niet echt zien aankomen.. Ik weet ook niet direct hoe ik me erbij moet voelen of denken. We zijn er dan ook beiden even stil van. Blij dat de eerste stap gezet is en dat er een voorlopige diagnose is. Het is dus iets wat behandeld kan worden en nu, na een aantal dagen, komen we tot de conclusie dat het tot nu toe best positief is. 

Dat positieve gevoel willen we graag proberen vast te houden. Dat zal natuurlijk lang niet altijd makkelijk zijn, zeker als het misschien allemaal nog wel even gaat duren. Maar ik ben van mening dat een positieve mindset veel kan doen. Want van alleen maar mokken is nog nooit iemand gelukkiger geworden toch?

4 jaar geleden

Wij hebben in juli een afspraak staan nu. Ben ook erg benieuwd hoe nu verder. Inderdaad erg wennen aan het idee nog hoor. Maar we houden moed!

4 jaar geleden

Het voelt soms wel gek om ineens een ‘sticker’ op je voorhoofd te hebben. Maar spannend is het sowieso! Het niet weten hoe het allemaal gaat lopen en of het uiteindelijk zal lukken vind ik ook wel lastig hoor. Wij hebben volgende maand een afspraak bij de fertiliteitsarts staan. Ik ben erg benieuwd☺️

4 jaar geleden

Ja ik heb ook net te horen gekregen dat ik pcos heb inderdaad. Ik voel ook wrl een gepaste opluchting. Gewoon het idee dat je een idee hebt hoe het nu verder gaat. Veel dingetjes vallen wel op hun plek ook. Vind het alleen enorm spannend hoe nu verder. En of het ooit gaat lukken ofzo. Voelt heel raar! We hebben nog geen plan, moeten nog een afspraak maken bij de fertiliteitsarts. Bij jullie ook nog?

4 jaar geleden

Dat je ook pcos hebt? Wat toevallig! ? ik moet eerlijk zeggen, ik vind het bijna een opluchting! Klinkt misschien gek maar ik heb nu de bevestiging dat er iets gedaan kan worden en een aantoonbare reden waarom het zelf niet lukte. Hebben jullie al een vervolgplan of volgt dat gesprek voor jullie ook nog?