{{ message.message }}
{{ button.text }}

Daar gaan we weer!!

Daar gaan we weer hoor. Gisteravond merkte ik ineens dat mijn afscheiding veranderd was.

Afbeelding blog 'Daar gaan we weer!! '

Ik ben meteen op internet gaan zoeken hoe het eruit kan zien aan het begin van een zwangerschap. En eigenlijk ben ik helemaal niet iemand die meteen op internet gaat zoeken naar die symptomen, want daar word ik alleen maar onzeker van. 

Toen ik zwanger was van onze zoon heb ik af en toe op internet gezocht wat ik wel en niet kon eten. Na een paar keer zoeken of ik wel dat ene dropje mocht eten of die 3 pepernoten was ik het zat! Want volgens internet mag je helemaal niks eten als je zwanger bent!!! Ik viel er echt stijl van achterover wat voor horrorverhalen er op internet staan. Daar wordt niemand beter van en ik al helemaal niet. Dus daar ben ik toen acuut mee gestopt. 

Dat ik gister op internet ben gaan zoeken of mijn afscheiding wel of niet een symptoom is (en de kriebels in m'n buik de afgelopen week), heeft er wel toe geleid dat ik vanochtend in de winkel stond om 2 zwangerschapstesten te halen. Want die waren op en ik had me afgelopen zaterdag juist voorgenomen om voorlopig géén testen te halen, voordat ik écht het gevoel zou hebben dat ik zwanger zou kunnen zijn. Voornemen mislukt. 

Ik stond in de supermarkt bij de kassa aan het rookwaren gedeelte, want daar lagen ook de zwangerschapstesten en kocht 2 tests. Ze zaten per stuk verpakt, het was eigen merk en ik betaalde hier uiteraard de hoofdprijs voor van €15,30. De kassa juffrouw vertelde mij, zo vriendelijk als ze was, dat ze bij de drogist een stuk voordeliger zijn als je ze per 2 koopt van eigen merk. "Ja, dat weet ik mevrouw, maar ik wil per se nu testen en er is hier geen drogist in de buurt, dus moet ik nu die 2 peperdure tests kopen, om mezelf gerust te stellen." Ze moest lachen en snapte het wel, want ze is zelf ook zwanger. Ik gok dat ze ongeveer op de helft zit, want ze had een mooi rond buikje, dat al best wel aanwezig was. Ja...en zo goed heb ik gekeken naar haar buik. Want als ik zwangere vrouwen zie, ben ik stiekem best wel een beetje jaloers. Gezond jaloers, maar ik beeld me al wel weer meteen in hoe ik me voelde tijdens mijn zwangerschap en hoe het voor een tweede keer zou zijn. Dat ik daar met m'n mooie, ronde buik loop en een peuter die vrolijk rond huppelt. 

Maargoed, eenmaal thuis gekomen hebben we eerst even rustig gelunchd. Toen nog even gespeeld, ik ben weer begonnen met haken en dit keer tutorials gekeken hoe je een Granny Square moet maken. Dit lijkt me niet moeilijk en ik ga er lekker mee verder. Vanavond om 22.00u begint pas The Walking Dead, waar wij zo'n beetje verslaafd aan zijn, dus na het avondeten kan ik weer lekker verder met haken. Goed contrast ook hè; haken, The Walking Dead, een peuter, zwanger worden. Haha! 

Maar uiteindelijk toch weer in een potje geplast en de test erin gedaan voor 20 seconden, zoals dat in de gebruiksaanwijzing staat. Ik doe het liever in een potje, want ik ben anders bang dat het niet goed gelukt is, als ik er gewoon overheen plas. Wat overigens onzin is, want toen ik van onze zoon zwanger was, heb ik het ook zo gedaan en toen was echt heel duidelijk zichtbaar dat ik zwanger was! Maar helaas...het mocht niet zo zijn. Geen streepje en ook niet een heel dun streepje. Dus weer niet gelukt. Maar ik houd hoop! En maak me niet te druk. Het moet volgende maand toch écht lukken.....vind ik. 

Duimen jullie met me mee? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je