{{ message.message }}
{{ button.text }}

Daar gaan we, Poging #1

Ennnnnnn we zijn los! Poging #1 is in werking gezet nu afwachten geblazen.

Afbeelding blog 'Daar gaan we, Poging #1' Achtergrond blur afbeelding

Het leek voor mij eeuwen te duren, maar het is zover: we proberen samen zwanger te raken. Waar ik eerder al meerdere blogs heb geschreven over mijn nesteldrang, is het dan nu eindelijk zo ver. We zijn begonnen met de foliumzuur en gestopt met de pil. We letten extra goed op de juiste voeding en laten de dingen liggen die worden afgeraden. Allemaal veranderingen voor een goed doel. Een heel goed doel, een mini P of een mini L. 

In de eerste maand dat ik gestopt ben zijn we al gaan kijken voor een babykamer en wandelwagen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Waar ik eerst nog alleen maar via internet alle babypagina's afspeurde, kon ik nu eindelijk de kinderwagen in het echt zien. Zo leuk allemaal om dit samen te doen. P wist er allemaal nog niet zoveel van, maar ging gezellig mee shoppen en vooral kijken. We hebben de spulletjes uitgezocht, maar nog niet gekocht. Dan moeten we al zeker weten dat we zwanger zijn, als we daaraan beginnen.

Vandaag ben ik 9 dagen overtijd, maar is de test helaas negatief. Het blijft natuurlijk de eerste poging na het stoppen met de pil. Mijn lichaam moet natuurlijk wennen na 5,5 jaar de pil slikken, ik slikte de pil ook nog eens door, waardoor ik maar 4 x per jaar ongesteld was. Dat zal absoluut meespelen in dit geval. Toch hadden P en ik net zoals iedere andere toekomstige ouder gehoopt dat het ons in 1 keer zou lukken. In deze eerste poging hebben we ook niet rekening gehouden met de meest vruchtbare dagen, maar hebben we het vooral rustig aan gedaan en vooral geen druk bij elkaar opgevoerd. Zeker omdat het zo'n lange reis kan zijn.

We staan er toch vrij luchtig in, lukt het de eerste keer dan zijn we er blij mee, lukt het pas na een jaar dan hebben we daar ook vrede mee. Alhoewel zo staan wij er nu in, dat wil niet zeggen dat iedere maand toch die teleurstelling volgt. Het scheelt wel dat ik al van meerdere mensen om mij heen heb meegemaakt dat het echt een jaar kan duren. Het verdriet heb ik ook meegevoeld, maar dat is natuurlijk heel anders vanaf de zijlijn als dat het betrekking op jezelf heeft. 

Vanaf de eerste dag dat ik gestopt ben met de pil, houd ik een dagboek bij aan wat ik voel op een dag. Zo ben ik de laatste tijd erg moe, heb ik veel lage rugpijn, minder eetlust, rommelende buik, hoofdpijn en aparte stoelgang. Allemaal dingen die ik per dag noteer. Ze hebben natuurlijk ook allemaal te maken met de hormonen die op dit moment even niet weten wat ze moeten zonder de anticonceptie. Ook worden de momenten dat we "oefenen" en wanneer ik ongesteld ben genoteerd in het dagboek. 

Volgende maand neem ik jullie mee in Poging #2. Blijft het bij die poging en neem ik jullie dan mee in mijn zwangerschap of volgen er meer pogingen.... Jullie horen van me!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je