{{ message.message }}
{{ button.text }}

Crèche traktatie bij geboorte van een zusje

Tijdens mijn verlof bedacht ik me dat het leuk zou zijn om Nino een kleine traktatie te laten geven op de crèche als zijn zusje geboren is.

Afbeelding blog 'Crèche traktatie bij geboorte van een zusje' Achtergrond blur afbeelding

De beschuit met muisjes vind ik heerlijk maar wel een beetje saai en als juf vind ik het altijd een crime om alle beschuitjes te moeten smeren en de muisjes die daarna echt overal zitten en als je ze voor smeert zijn de beschuitjes zompig en echt niet lekker meer. Dus leek mij een traktatie in een andere vorm leuker.

Toen Nino geboren was had ik verschillende traktaties. Thuis deed ik gewoon de ouderwetse beschuit met muisjes maar op mijn werk probeerde ik iets origineler te zijn. De kleuters trakteerde ik op een lange vinger met muisjes. Dit was uiteindelijk alsnog best wat werk, steeds boter op een lange vinger smeren en daarna door de muisjes dopen. Voor groep 6 waar ik toen ook les gaf had ik de kopjes van de zoenen afgesneden en daarop muisjes gestrooid en er een klein vlaggetje met Nino's naam erop erin gestoken. Dit zag er super leuk uit alleen was het wel erg fragiel. Voor het team had ik een pot chocoladekoekjes (scholiertjes) mee genomen. Deze had ik heel even laten smelten in de oven waarna ik er muisjes op gestrooid had en daarna weer heb laten hard worden. Je moet even de goede koekjes hebben want niet elke chocola is even geschikt voor het smelt en hard wordt proces, sommige smaken daarna toch minder goed maar als je de juiste koekjes hebt is het heerlijk en super makkelijk.

Dit laatste ga ik dan dit keer ook weer doen maar nu voor als traktatie voor de kleuters op mijn school als ik daar langs ga. Voor Nino's traktatie wou ik iets anders. Dus heb ik Pinterest afgezocht en ben op een feestje in een zakje gekomen.

Ik heb kleine doorzichtige plastic zakjes gebruikt en hier een roze ballon, een rozig papieren rietje (gehalveerd), een doosjes roze rozijntjes (bij de Hema hebben ze Jip en Janneke rozijntjes die vooral roze tinten hebben), wat confetti en drie hartjes snoepjes gedaan. Dit heb ik dicht geplakt met een roze papiertje waarop ik Zosja geschreven had en Hoera, Nino heeft een zusje. Het zag er erg feestelijk uit! De kinderen konden op de crèche lekker de rozijntjes eten en de rest mee naar huis nemen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je