{{ message.message }}
{{ button.text }}

Covid-19 en zwanger!

Afbeelding blog 'Covid-19 en zwanger! '

Op maandagmorgen 30 januari werd ik niet zo heel erg lekker wakker. Het voelde alsof ik een kater had, heel mijn wereld draaide. Oké dit gevoel ken ik en heb ik vaker gehad.. Mijn bloeddruk is veels te laag! Alleen maar liggen helpt er tegen.. 

Echter viel het me op dat ik ook nog andere klachten had en dat was dat ik extreem moe was en niks kon ruiken of proeven. Oké dat is raar.. Niet dat ik normaal heel erg geweldig ruik. Maar ik ruik normaal toch echt wel meer dan dit! Daar mijn broertje, moeder, vader en broer positief op corona getest waren geworden toch maar voor de zekerheid naar de ggd gebeld voor een test... Op dinsdagochtend kon ik gelukkig al terecht. Het is niet echt mijn favoriete bezigheid kokhalzend in de auto te zitten omdat een onbekende man of vrouw jee een stokje de keel in duwt.. Maargoed het is voor een goed doel zullen we maar zeggen hé. Daar ik het gevoel had dat de test positief zou, het werk gebeld en me daar meteen ziek gemeld.. En dan nu wachten op de uitslag. Op woensdagmiddag kreeg ik eindelijk de uitslag en die bleek inderdaad positief te zijn! Shit 10 dagen in quarantaine en maar hopen dat ik mijn gezin niet aansteek! 

Mijn klachten zijn gelukkig niet verergerd en ben de eerste 4 dagen alleen maar moe geweest. Gelukkig heb ik veel kunnen slapen omdat mijn kindjes in de gaten hadden dat ik niet lekker was. De verloskundige heb ik ook gebeld met de mededeling dat ik positief getest ben geworden op corona en dat de afspraak helaas verzet moet worden. Daar ik van veel mensen berichtjes had gekregen met de vraag of het niet gevaarlijk was voor de baby in de buik dit dan ook maar meteen gevraagd. Gelukkig kan dit voor de baby niet kwaad en moest ik het vergelijken met het hebben van griep, phoe gelukkig maar! 

De 10 dagen in quarantaine zijn eigenlijk voorbij gevlogen. Oma is ons boodschappen komen brengen. En onze jongste fenne is ook nog een 2 jaar geworden in de tijd dat we binnen moesten blijven. Een geluk dat ze nog niet echt in de gaten heeft wat een verjaardag is en inhoudt maar aan de andere kant natuurlijk jammer. En ja ik weet er komen nog zoveel verjaardagen aan.. En gezondheid gaat voor. Maar toch we zitten al bijna 1 jaar zo en ik begin er langzaamaan toch echt genoeg van te krijgen. 

Naar 10 dagen in quarantaine, geen nieuwe klachten en 24 uur klachten vrij ben ik sinds 9 februari weer vrij om te gaan en staan waar ik wil :) helaas moeten de kinderen wel nog 10 dagen opnieuw in quarantaine omdat ik er voor gekozen heb ze niet te laten testen... Dus tot de 18de zitten hun nog binnen, zo vervelend! Mijn vriend heeft zich wel laten testen en die was negatief getest. Super fijn! De kinderen hebben geen klachten en ook nog niet ontwikkeld dus gok ik ook niet dat ze het nog krijgen. But you never know right?! 

Voor nu ben ik gewoon heel erg blij dat ik nauwelijks last heb gehad van de corona. En hoop ook echt dat het bij deze ene keer zal en gaan blijven! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je