{{ message.message }}
{{ button.text }}

Corona positief #zwanger

Afbeelding blog 'Corona positief #zwanger' Achtergrond blur afbeelding

Mijn eerste blog dus don't be too hard on me 🙈

De vraag was niet hoe we het kregen maar wanneer, aangezien mijn man, als verpleegkundige, in het ziekenhuis op de longafdeling werkt. En ja hoor, het was eerder dan verwacht. Zwangere vallen hier in Nederland niet onder de risicogroep dus P was ingerooster op de "coronaafdeling". Hier hebben we het thuis over gehad en we stonden achter de beslissing. Als soldaat kun je ook niet zeggen " ga de frontline niet in want ga misschien dood " nee je moet het doen, dat is je job en zo zitten we ook in elkaar.

Wat bij P begon als een milde verkoudheid, waar iedereen nog laconiek op reageerde, was het voor mij wat serieuzer.

Ik, 28 week zwanger en benauwd, zei ik nog tegen de huisarts " het is vast geen corona hoor, maar mag ik iets voor de benauwdheid"? Dat was op woensdag ochtend toen ik nog geen idee had dat P in contact was gekomen met patiënten die corona hadden, maar nog niet positief getest waren.

Woensdag overdag kwam de koorts opspelen en dat grieperige gevoel. Woensdag avond hoorden we dat de patiënten, waar P mee in contact geweest is, positief waren en toen wisten we al genoeg.

Collega's uit het ziekenhuis met klachten werden dus snel getest en donderdag was een spannende dag in afwachting op dat telefoontje. Het leek wel een examenuitslag: was je geslaagd of niet. Rond 18.00 uur werden we gebeld dat de resultaten nog niet binnen waren en dat we nog een dag moesten wachten. Inmiddels kregen we via de werkapp van P al berichten dat verschillende collega's positief waren getest. Zucht...oke, nu weten we waar we aan toe zijn. P kreeg rond middernacht een telefoontje van de arboarts dat hij positief was en aangezien mijn klachten gelijk waren, konden we er van uit gaan dat ook ik het ook had. Partners werden op dat moment al niet meer getest.

Nouja dit was een bevestiging en nu maar in quarantaine. De GGD zou contact met ons op nemen en wat we konden doen is uitzieken. Gek gevoel dat wij het hadden...ook gek om je familie/vrienden en collega's te vertellen. Het was toen nog zo aan begin van alles.  We werden overspoeld met berichten, niet allemaal positef maar vooral met veel zorgen omdat ik zwanger ben en omdat er zo weinig over bekend is. Van een lieve collega die bloemen en chocola bracht tot berichten met documenten waarin was beschreven hoe gevaarlijk het voor je baby is( fakenews ). Immiddels heb ik een expert in corona in huis ( je moet wat met je tijd hahaha) P heeft zich ingelezen in veel onderzoeken.

Van de week een extra controle in ziekenhuis gehad ( ik voelde de baby wat minder) maar geen paniek: de baby was veranderd van positie en omdat ik minder actief was en ziekjes, was de baby dat dus ook. De baby deed het verder heel goed en was geen reden voor zorgen. Jullie snappen me wel, beter het zekere voor het onzekere nemen.  De verloskundigen op de poli gyneacologie vonden het wel spannend en kwamen me in pakken ophalen uit de wachtkamer. Ze hebben voor de zekerheid ook een test bij me afgenomen en die was positief ( we hadden niet anders verwacht hoor) "staat nu in de papieren " werd tegen me gezegd. Ze vonden het fijn en bemoedigend te zien dat ik zo nuchter en positief was. Dat gaf hun een ander beeld dan wat je steeds op tv ziet.

We maken ons meer zorgen over de mensen die de crisis niet serieus nemen en minder over ons zelf. De baby is goed beschermd in mijn buik en door ons vertrouwen op God komen we ook hier bovenop.  Wij verwachten in juni een meisje en hopen tot die tijd dat de hectiek minder is.

Met ons gaat het nu een stuk beter en daar zijn we dankbaar voor. We hebben lieve buren en vrienden die boodschapen voor ons doen en ons helpen waar ze kunnen. P is bijna klachten vrij en kan niet wachten weer terug naar zijn werk te gaan. Ik ben nog wat neusverkouden maar als dat over is mag ik ook weer naar buiten.


Groetjes

P&E

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je