{{ message.message }}
{{ button.text }}

Champagne? Doe maar thee :)

DE AANKONDEGINGEN. Bijzonder. Gek. Blij? Spectaculair. Intiem. Rocking!

Afbeelding blog 'Champagne? Doe maar thee :)' Achtergrond blur afbeelding

Veel aankondegings verhalen komen er voorbij sinds vandaag (winactie, i understand). Ze zien er allemaal super speciaal, mooi en interesand uit!! Echt wauuw! Dan denk ik aan mijn eigen, die niet mega interesand waren ofzo.. Wel speciaal en intiem.

Mijn beide zwangerschappen waren ongepland, wel gewenst. Bij #1 hadden mijn vriend en ik wel naar elkaar uitgesproken dat we kids wilde, echter hadden we pas 1 of 2 maanden "officieel" een relatie. We kende elkaar al wel een aantal jaar, hoor! Haha! Maar ach, we zullen wel zien wanneer het ging gebeuren! 2 a 3 maanden later was het raak!

Baby #1: Aankondeging aan DE PAPA.

Een week of twee voor af gaant aan DE test zei ik al tegen mijn vriend: 'Ik ben over tijd! En ik voel me raar.. Ik weet bijna zeker dat ik zwanger ben.' 

Ik was 20, mijn vriend 28 en we "woonde samen" in mijn studente kamertje van 15m2. Prachtige kamer trouwens!! Prachtig oud huis, OMG! Oke sorry, back to the story :). We hadden een test gekocht. Die deed ik alleen, boven in de badkamer. Het was middernacht en we gingen eigenlijk net slapen. Maar ik was te zenuwachtig om tot de ochtend te wachten. Daar stond ik dan te wachten, niet lang gelukkig. Ik stormde naar benede, naar onze kamer, waar mijn vriend al half slapend op bed lag. Ik sprong het bed in zei tegen hem: Je word Papa!! We knuffelde elkaar in slaap.

Baby #1: Aankondeging aan mijn Broer&Mama.

Een dag eerder had ik de test gedaan. Het was de dag voor oudjaars avond 2012. Op die dag gaat mijn moeder altijd met haar nicht (tevens bestie) + een altijd veranderend groepje naar het concert van Van Dikhout. Elk jaar. Ik ging ook mee! We waren met een geweldig clubje dit jaar, erg speciaal vooral met de mededeling die ik ging doen.. We waren met: Mijn Mama, haar Nicht+haar Zoon, mijn Broer, de Mama van mijn vroegere Bestie (nogsteeds vriendin), mijn lievelings Oom uit San Fransisco+zijn vriendin. Ik hoop niet dat ik iemand vergeet, OMG.

Ik rookte nog, ik zou gaan stoppen maar ik had even de tijd nodig. Ik rookte al sinds mijn 13e, dik 7 jaar dus.. Ik rookte altijd een pakje op in ander halve dag, veel dus. Nu was ik de peuken aan het turven op mijn hand en ik zat op de 6 of 7. Nummer 8 rookte ik met mijn Broer in het rookers hok van de concertzaal. 'Ik moet je iets vertellen.' zei ik. Hij zag hem al aankomen en knikte. Je word Oom. Hij feliciteerde me en gaf me een knuffel. Daarna vertelde ik het tegen mijn Oom uit SF en zijn dame: I'm Pregnant! There smiles were the biggest and she hugged me like it was the last time she would see me, haha! Mijn Mama stond al de hele avond aan het podium te swingen en ik zag haar pas weer toen het concert was afgelopen. Ik stond te roken, buiten met de mensen die het al wisten, toen het andere deel van de club naar buiten kwam. Ik was zooo nerveus! Ik knuffelde mijn mama en ik zei: Je word Oma. 'Echt?! En vind je dat ook leuk?!' vroeg ze. Ik moest lachen en zei 'Natuurlijk!'. Toen feliciteerde ze me en knuffelde ze me, gevolgd door iedereen in het clubje :)

Baby #1: Aankondeging aan al onze vrienden.

Het was oudjaars avond en deze vierde we met zijn alle bij een goede vriend. Het was super gezellig en IEDEREEN was er! Zo'n 15 a 20 vrienden, gok ik. Ik rookte nog, te veel vandaag, ik was zenuwachtig, rond de 9 ofzo zat ik al. Iedereen bood me drank aan en ik sloeg het af. Eigenlijk hadden mijn vriend en ik afgesproken nog niks te zeggen. Maar niks drinken op oud en nieuw, was niet echt hoe ik toen was.. Het viel dus best op.. Aan de vriend die in het huis woonde vroeg ik thee. Thee?! Ben je zwanger ofzo?! Vroeg hij. Ik kon mijn glimlach niet onder drukken en voor ik het wist was het eruit. Ik vertelde het individueel tegen een aantal vrienden en iedereen was mega blij en enthousiast voor me. :) I love my friends, dearly. <3 

Baby #2: Aankondeging aan dé Papaaa.

Ik voelde me weer precies hetzelfde als bij mijn eerste zwangerschap. Raar, over tijd, ik voelde me gewoon zwanger.. Daar ging de test. We waren inmiddels verhuist naar een benede woning met 2 slaapkamers. Één voor ons en één voor Meneertje op dat moment een half jaar oud was. Deze zwangerschap was wederom niet geplaned, wel uitgesproken dat we er graag nog één wilde krijgen! Maar vanwege financiën wilde we liever nog wachten.. Ben blij dat we dat uiteindelijk niet hebben gedaan, dan hadden we nu nog geen tweede gehad!! Haha! Ik deed de test, in onze nieuwe badkamer en legde hem vervolgens op de eettafel met mijn handen erover heen. Mijn vriend achter mij en we keken samen. POSITIEF!! We knuffelde elkaar! Ik was blij, maar ook zo bang! Wetende wat me allemaal weer ging overkomen.. Ik HATE zwanger zijn.. Maar het was gewenst!! En voor een goed doel geweest :)

Baby 2#: Aankondeging aan mijn Vader.

We waren naar Kids City gegaan. Mijn vriend en Meneertje samen met mijn papa en zijn twee jongste dochters. Het was echt een mega leuke dag en ik kon het moeilijk voor me houden! Ik had een boekje gekocht, speciaal voor Opa's. Mijn vader HAAT het om Opa genoemt te worden, hahaha! Dan zou hij zich wel oud voelen ofzo, hihi! Ik had in het boekje geschreven als inleiding: Je word weer Opa! Ik had het boekje ingepakt en ze mochte het thuis pas uitpakken, met zijn alle. Zijn vriendin en oudste dochter waren namelijk niet mee! En ik wilde wel dat ze het tegelijk lazen. 

De vriendin van mijn Papa belde me om te ons te feliciteren! Mijn vader had over het woordje WEER heen gelezen, en snapte eerste niet dat er stond dat ik zwanger was van de tweede, haha!! Zijn vriendin moest hem erop wijzen. Ze waren super blij!! :)

Baby #2: Aankondeging aan mijn Broer.

Ik was uitgenodigt door mijn Broer en zijn band om de visagie te komen doen voor een fotoshoot (die uiteindelijk helemaal flopte, maar goed.. Niet door mij hoor, hihi!). Het was in een oud pand, een mega villa! Blijkbaar oud kantoor van Marco Borsato, OMG. Superfan hiero, hallo!! Ik deed de make up van de jongens zodat ze niet super bleek zouden zijn op de foto's. Het was super leuk en gezellig, al achter af gezien onprofesioneel.. Maar ach! Na een aantal uurtjes gewerkt te hebben kwam mijn vriend me weer halen. Toen ik weg ging knuffelde ik mijn Broertje en zei: Je word weer Oom!! 'Echt?! Super leuk! Hij was weer blij :) Oke doei, he! 

Baby #2: Aankondegingen aan iedereen

Zoals ik al zei, de aankondegingen waren niet speciaal. Dus van Mevrouw weet ik buiten die aan mijn vader en broer niet meer zo goed hoe ze zijn gegaan. Ik vertelde gewoon dat ik zwanger was en iedereen was blij en enthousiast. Vragen als 'Alweer?' en 'Zo snel?' kwamen wel. Maar we waren zelfverzekerd en antwoorden vol mondig JAAAAA!!

Baby #1 en #2: Facebook aankondegingen.

Bij beide zwangerschappen bleef Facebook comunicatie hier bewust over UIT, tot de 20 weken echo. Als je het in de eerste week al op Facebook zet, weet IEDEREEN het.. Stel dat het je gebeurt en het gaay fout.. Moet je dat óók weer gaan melden, bleeeghh kippevel. Gelukkig ging bij ons beide zwangerschappen top met de baby's (minder met mij maar boeie, haha!). 

Dus het uur na de 20 weken echo werd er dan een filmpje online gezet van de echo en het bewegende kindje in mijn buik. Meteen met geslachts vermeldig, dat konde we niet voor ons houden. :)

De aankondegingen die ik heb onthouden waren wel speciaal, voor mezelf :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je