{{ message.message }}
{{ button.text }}

Centering pregnancy, absolute aanrader!

groepsbijeenkomsten verloskundige

Afbeelding blog 'Centering pregnancy, absolute aanrader!'

Tijdens mijn eerste afspraak bij de verloskundige vertelde zij dat ze in augustus voor de eerste keer gingen starten met centering pregnancy. Ze legde mij uit dat dit een soort van groepsbijeenkomsten waren waarin verschillende onderwerpen van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd uitgebreid besproken zouden worden. Ook was er ruimte om met de andere aanstaande moeders te praten en ervaringen uit te wisselen. Dit zouden in totaal 9 bijeenkomsten zijn van 2 uur, waarvan 2 partneravonden. Bij iedere bijeenkomst is het eerste half uur de standaardcontrole.

Het sprak mij in het begin totaal niet aan. Ik ben niet echt een groepsmens. Ik sta dan wel voor de klas en dat vind ik leuk, maar mensen van mijn eigen leeftijd, vind ik dan weer minder. Met name vreemden. Uiteindelijk heb ik me toch over laten halen door mijn man.

Dus de eerste bijeenkomst mijn knikkende knieën richting het ziekenhuis (mijn verloskundige praktijk heeft ook een vestiging in het ziekenhuis). En wat ben ik blij dat ik ben gegaan. We zijn begonnen met een groepje van 8 vrouwen. Al meteen werden er veel ervaringen uitgewisseld en de begeleiding was super.

In de loop van de tijd zijn we met een groepje van 5 vrouwen overgebleven, 3 dames hebben ervoor gekozen om toch weer de overstap te maken naar de individuele begeleiding, omdat het groepsproces niks voor hen was. Met de overgebleven dames zijn we een hecht groepje geworden wat oprecht met elkaar meeleeft en in elkaar geïnteresseerd is. En ondertussen zijn alle baby'tjes tussen de 6 en 7 maanden en treffen we elkaar nog minimaal 1 keer in de 6 weken.

Tijdens de zwangerschap, net na de geboorte, maar ook nu nog heb ik veel steun aan ons groepje en ik ben heel blij dat ik toen de keus gemaakt heb om het toch te doen. Als het groepje zich leuk samenpakt en de begeleiding vanuit de praktijk is goed, dan is het een hele mooie belevenis waar je met mooie herinnering op terug kunt kijken. Dus als je praktijk het aanbied, zou ik het zeker aanraden! Ik heb er vier vriendinnen bij gekregen en mijn zoontje 3 vriendjes en een vriendinnetje.

ps. (Vraag altijd even na of je toch weer de overstap kan maken naar de individuele begeleiding mocht het niks voor je zijn).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je