{{ message.message }}
{{ button.text }}

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap en dan...

Afbeelding blog 'Buitenbaarmoederlijke zwangerschap en dan...'

Ik had jullie beloofd dat er snel een tweede deel op mijn eerste blog zou volgen.

Toen we eenmaal toch in de medische wereld waren beland, werd ons gevraagd of we ook onder controle wilden blijven in het ziekenhuis. Ook mocht ik nog wel even afwachten wat mijn lichaam deed en hoe ik herstelde enzovoort!

We kozen er uiteindelijk toch voor om onder controle van een gynaecoloog te blijven.

Ik herstelde (na 6 weken) goed en we kregen weer groen licht.

Helaas rommelde mijn lichaam al maanden en zette mijn menstruatie eigenlijk nooit goed door, en geen menstruatie is ook geen eisprong.

1 menstruatie gehad in dat afgelopen jaar en deze resulteerde in de buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Elke volgende maand moest ik rond de eisprong op controle komen en zagen we op de echo heel veel eitjes/follikels maar helaas groeiden deze nooit mooi door. Bloedprikken was ook iets wat bij dit rijtje hoorde, zo konden ze ook afmeten of ik een ‘goede’ eisprong had gehad. Het bleef bij mij maar een matig tot niet! En helaas was er dan weer een ronde voorbij!

Uiteindelijk heeft de gynaecoloog na onderzoek en bloedprikken vastgesteld dat ik PCOS heb.

Uitleg van PCOS:

vrouwen die PCOS hebben, worden in de eierstok meerdere kleine follikels gevormd, die moeilijk tot groei en ovulatie komen. Doordat de eisprong uitblijft, krijg je ook minder vaak of geen menstruatie. Door het ontbreken van een eisprong wordt de vruchtbaarheid sterk verminderd.

Hierdoor was een kans op een zwangerschap natuurlijk afgenomen en mocht ik starten met CLOMID. Dit is een pil welke de eitjes/follikels helpt te rijpen.

Dit vond ik best een heftig traject want je zat soms 3-4 keer in de week in het ziekenhuis, echo’s maken en bloedprikken!

Zo hielden ze mijn lichaam goed in de gaten, want je kunt je voorstellen wat er gebeurd met al die follikels die doorgroeien en uiteindelijk bevrucht worden. Dit zou mijn lichaam natuurlijk nooit aankunnen.

De eerste ronde was helaas niet gelukt, we mochten kiezen wat we wilden.

We besloten dat we dit toch wel graag wilden en zetten door. De tweede ronde, 2 mooie blaasjes welke doorgroeiden tot ongeveer 20mm perfect! Erg spannende dagen volgden.

Maar ik werd nauwlettend in de gaten gehouden ook omdat ik een buitenbaarmoederlijk zwangerschap had gehad..

Mijn menstruatie bleef uit en toen mocht ik testen. pfff wat vond ik dit spannend, maar er verschenen 2 streepjes! Welliswaar 1 hele lichte, maar een streep is een streep!

Voorzichtig kon ik blij zijn, maar durfde ook weer niet. Bang dat het weer mis zou zijn of mis zou gaan. Er volgde al snel een echo, niet eens om te zien of er een al een hartje klopte, maar puur om te zien of het vruchtzakje op de goede plaats zat!

Inderdaad, het vruchtzakje zat mooi in mijn baarmoeder. Een week later mocht ik nog eens voor controle komen en toen was er een mooi knipperlichtje te zien, het hartje klopte!

 Ik ‘ben’ ZWANGER!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je