{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 92: bandenpijn, benauwdheid en oefen weeën (AI!)

In het begin van mijn zwangerschap(pen) had ik last van verschillende kwaaltjes, waaronder misselijkheid. Nu zijn daar andere 'kwaaltjes'..

Afbeelding blog 'Blog 92: bandenpijn, benauwdheid en oefen weeën (AI!)' Achtergrond blur afbeelding

Het begin van mijn zwangerschapsverlof en daarmee ook bijna het eind van mijn zwangerschap is in zicht! En dat is te merken. 

Bandenpijn, wat een verschrikking! Al na een paar stappen lopen of 5 minuten staan begint het te trekken. Af en toe zo pijnlijk, dat je bijna denkt dat de kleine eruit gaat vallen. Niet prettig en al helemaal niet handig, zeker niet met een rond rennende, overactieve peuter in huis. De pijn gaat gelukkig, zodra ik weer even ga zitten, snel over. 

Als ik zit, dan moet ik echt helemaal achterover hangen. Het liefst met een kussen in mijn rug ter ondersteuning. De kleine is inmiddels zo groot (en nog niet ingedaald), dat ik echt benauwd ben. Als ik te ver naar voren hang, dan laat de kleine weten dit niet leuk te vinden. Wat kan hij dan hard schoppen!
Ook met name bij het avondeten is het erg lastig momenteel: ik heb constant het gevoel vol te zitten, ook al heb ik bijna niets gegeten. Dus eet ik 's avonds iets lichts, weinig of maar helemaal niet. Gelukkig heb ik er overdag minder last van.

Maar wat ik veel erger vind: sinds een week of 2 heb ik last van oefen weeën. Zodra ik 's avonds ga liggen, begint het. Een weeïg, zeurend, pijnlijk gevoel in mijn onderrug. De ene keer houdt dit gevoel een half uur tot een uurtje aan, de andere keer ben ik er zodra ik een comfortabele houding heb gevonden weer vanaf. Maar hoe licht ook: weeën zijn het zeker, ik herken ze van mijn vorige zwangerschap. Toen kreeg ik met 26 weken last van harde buiken (die heb ik dit keer gelukkig niet) en weeën. Daarom moest ik toen (veel) minder gaan werken.

Prettig is het allerminst! Zeker niet aangezien ik er nu bijna iedere avond last van heb. Gelukkig heb ik een hele lieve man die dus nu iedere avond even achter me komt zitten als ik in bed lig en mijn onderrug aait/masseert. Onze zoon van 30 maanden komt er dan gezellig bij zitten en wil dan ook 'helpen'. Hij aait dan over mijn benen en voeten. Lief! :)
Daarnaast loop ik nog steeds 2x per week bij de fysiotherapeut om mijn bekkenpijn onder controle te houden. Dat gaat gelukkig momenteel heel erg goed. Ik heb er door de behandelingen en de bekkenband nu bijna geen last meer van.. 

Uiteraard heb ik dit bij mijn laatste controle bij de verloskundige al aangegeven. Zij gaf aan dat het een teken was van mijn lichaam dat ik het rustiger aan moet gaan doen. Tja, rustiger aan. Ik werk 3 dagen en mag nu bijna met verlof (28 juni is mijn laatste werkdag). Ik ben docent en zit midden in de examens. Om me nu ineens ziek te melden, dat gaat gewoonweg niet.

Maar uiteraard kies ik wel voor mijn eigen gezondheid en die van onze baby.
1) Ik ben wel degelijk minder gaan werken! Zodra mijn lessen erop zitten, ga ik naar huis. Wanneer er lessen uitvallen of ik ben vrij geroosterd, ga ik naar huis of ga ik pas laat naar mijn werk. Ik doe alleen nog het hoognodige. Gelukkig is daar op mijn werk begrip voor...
2) Als ik een vrije dag heb, dan lig ik voornamelijk op de bank (zie foto hierboven :P). Gelukkig accepteert onze peuter het momenteel dat Mama even geen actieve dingen kan ondernemen. Hij is erg lief voor Mama en komt regelmatig even knuffelen of op schoot zitten. Meestal kijken we dan samen een filmpje. Middagdutjes doen we ook met zijn tweeën en mijn man neemt me gelukkig veel huishoudelijke taken uit handen (stofzuigen, was ophangen / opvouwen). Boodschappen doen we gezellig met zijn drietjes, zodat mijn man de tassen kan tillen. 

In het totaal nu nog 4 dagen werken, waarvan 2 halve dagen. Dan start mijn verlof. Aankomende woensdag (22 juni) wordt eindelijk onze achtertuin gedaan en de plannen voor tijdens mijn verlof zijn dan ook: lekker rustig aan doen en in onze nieuwe tuin zitten terwijl onze peuter heerlijk buiten kan spelen. Ik kan niet wachten! Ik ben er echt aan toe. :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je