{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #9, de IUI gaat beginnen, hormonenfeestje...

Dan gaan we er toch echt aan geloven. Kerst, hormonen en de start van de IUI...

Afbeelding blog 'Blog #9, de IUI gaat beginnen, hormonenfeestje...'

December 2015 – En toen werd ik al 5 dagen na ons bezoek aan de gynaecoloog ongesteld. Here we go!

Voor het eerst voelde het fijn om ongesteld te worden. Dan kon ons nieuwe plan in werking treden. Superspannend! Op de eerste dag van mijn ongesteldheid moest ik het ziekenhuis voor 11.30 uur bellen om dit door te geven. Zij bekijken dan of je ingepland kan worden en hierover wordt je dan tussen 14.00 uur en 16.00 uur teruggebeld. Ondertussen waren wij heerlijk op kraamvisite gegaan bij een vriendin en over het hele gebeuren gekletst. Om 15.45 uur was ik nog steeds niet gebeld, dus pakte ik mijn telefoon er maar eens bij. Een gemiste oproep van het ziekenhuis. Compleet gemist! Dat zal je altijd zien. Ik in sneltreinvaart terug gebeld en toen kreeg ik te horen dat we door mochten gaan met ons schema. Wiehoe, actie! De eerste echo (op dag 10) ingepland en eenHSG (baarmoederfoto). Een HSG moest nog gedaan worden om te kijken of mijn leidingwerk geen verstoppingen heeft. Dus het slikken van hormonen kon ook gaan beginnen. Van dag 3 tot en met dag 7 moest ik aan de Clomid 50. Heerlijke timing, hormonen tijdens Kerstmis :).

De gynaecoloog had aangegeven dat het om een lichte dosering hormonen ging, maar dat ze natuurlijk nog niet wist wat het precies met mijn lijf ging doen. Onthouding was dus het toverwoord tijdens de kerst, want de gynaecoloog wilde niet het risico lopen op een tienling (en wij ook niet..). Ik heb nooit nagedacht over de bijwerkingen en gewoon elke ochtend trouw de Clomid ingenomen. Maar al heel snel was ik enorm vermoeid en moest ik gewoon ’s middags een powernap van twee uur doen om de rest van de dag weer vol te kunnen houden. Gelukkig was het kerstvakantie en konden we alles op ons, of eigenlijk mijn, tempo doen. De kerst was ook niet overdadig volgepland, dat scheelde ook een hoop.

En toen kwam de maandag na de kerst…

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je