Snap
  • Zwanger

Blog #45, Be Mama - Voeding...

November 2016 – De derde week gaat over voeding. Interessante dingen toch weer!

In de cursusomgeving vind je in deze week een uitgebreid e-book en een interview met Vivan Reijs. Ik begon met het lezen van het e-book en gelukkig was het een feest van herkenning. We doen dus al heel veel dingen goed ! Het e-book begint met waarom is goede voeding zo belangrijk. Met de juiste voedingsstoffen houd je je hormonen in balans én geef je je cellen de juiste bouwstoffen én je kunt zelfs de kwaliteit van je eicellen verbeteren. Alle voedingsgroepen, vitamines en mineralen worden behandeld. Eet zo biologisch mogelijk, zonder zakjes en pakjes, voldoende eiwitten en vetten en mijdt suikers, gluten en zuivel. Wist jij dat er in je darmen kleine ontstekingen kunnen ontstaan door gluten? Daar heb je zelf geen last van, maar zorgt er voor dat je lijf zijn energie steekt in het bestrijden van die ontsteking en niet meer de ruimte heeft om zwanger te worden. Haal de benodigde vezels dus niet uit brood, maar uit groene groente.

Het Paleo-principe past heel goed bij de informatie uit dit boek. Blij dat we daar deze zomer op zijn overgestapt! Paleo is suiker, gluten en zuivelvrij. Zuivel heb ik zelf pas sinds deze week verbannen uit mijn eten. Daarvoor dronk ik rauwe melk van de boer, at ik Griekse yoghurt en gebruikte roomboter (veel!). Uit mijn bezoek aan de mesoloog kwam een lichte lactose-intolerantie naar voren en het zou zelfs positief kunnen werken op mijn eczeem om te stoppen met zuivel. Voor mij geen Griekse yoghurt meer als ontbijt, maar een smoothie met groente en fruit of een bananenpannenkoek. Ook heb ik gisteren voor het eerst ghee (geklaarde boter) gemaakt om de roomboter te vervangen.

In het e-book wordt veel verteld over de vitaminen en mineralen die van belang zijn om je vruchtbaarheid te verhogen of juist zorgen voor verminderde vruchtbaarheid. De B’s, C’s en D’s vliegen je om de oren. Toen ik het las, begon mijn hoofd een beetje te tollen. Maar gelukkig staat er aan het eind van het boek een lijst met de do’s en don’ts :). Zo kun je makkelijk opzoeken wat ook alweer belangrijk was.

Ook wordt er stil gestaan bij hormoonverstorende stoffen. In veel plastic zit de stof BPA. Voedsel verpakt in plastic met BPA wordt daar dus mee ‘besmet’. BPA zorgt er voor dat het hormoon oestrogeen in overvloed aanwezig is in je lijf. Dat zorgt weer voor verminderde vruchtbaarheid. Gebruik bijvoorbeeld vershoudbakjes met de vermelding BPA-vrij en drink water uit een glazen fles of BPA-vrije waterfles en eet geen voedsel uit blik, kant-en-klaarmaaltijden en zakken soep.

Deze week is een week vol weetjes en misschien voor jou wel ingrijpende veranderingen op het gebied van voeding. Om deze veranderingen door te voeren, krijg je extra de tijd in de cursus. Volgende week gaat het namelijk over wat manlief kan doen. Zo heb jij nog een weekje extra om te wennen aan de voedingstips.

Als je vragen hebt, stel je ze dan? Ik beantwoord ze graag!

Liefs,

Maaike

7 jaar geleden

Lekker doen! ????

7 jaar geleden

Ik ga in het nieuwe jaar er eens naar kijken ;) eerst nog even genieten van te veel verkeerde dingen eten met kerst en oud en nieuw.

7 jaar geleden

Met paleo gaat het niet om je gewicht, maar kom je uiteindelijk op een gewicht dat bij jouw lijf past. Je telt ook geen calorieën en mag zo veel eten als je wilt van de 'goede' dingen. Het gaat er om dat je na elke maaltijd echt vol zit. En je gaat juist veel goede vetten en eiwitten eten. Dat helpt voor een gezond gewicht.

7 jaar geleden

Oeh dat foute baksel klinkt goed ☺️... ik ben nog opzoek naar een goed dieet om mijzelf aan te laten komen, maar helaas nog niet gevonden