{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #44, Be Mama - Seks en fertiliteitsmassage...

November 2016 – Deze week ging het programma van Be Mama over seks en ik heb de fertiliteitsmassage uitgeprobeerd.

Afbeelding blog 'Blog #44, Be Mama - Seks en fertiliteitsmassage...' Achtergrond blur afbeelding

Tsja seks… Ik weet niet of ik per sé preuts ben (kan haast niet meer door al die echo’s daar beneden ???? ) of mij er voor schaam, maar praten (en schrijven) over seks vind ik toch wel moeilijk. Het is alleen wel een essentieel onderdeel voor het hebben/krijgen/wensen van een kindje. In het programma van Be Mama zat deze week een e-book over seks en een interview met Kaat Bollen, seksuoloog. In het e-book wordt benoemd dat het natuurlijk heel belangrijk is om niet de agenda’s te trekken om seks te hebben zo dicht mogelijk bij je eisprong. Dat maakt het niet zo gezellig en zorgt voor spanning. Gelukkig hebben wij al vorig jaar besloten dat wij alleen maar seks hebben als we dat zelf willen of dat nu rond de eisprong is of niet. Dan is het tenminste echt leuk en geen moetje… Mocht dit nu lastig zijn voor jullie, dan staan er in het e-book oefeningen en Kaat Bollen geeft tips om het wel weer gezellig te hebben. Dus hup, kaarsjes aan en hatsikidee ????.

Dat was seks, nu de fertiliteitsmassage ???? . Zoals ik in mijn vorige bericht schreef, hoort de fertiliteitsmassage bij week 1, maar kon ik hem nog niet proberen omdat ik ongesteld was. Sinds afgelopen donderdag doe ik elke dag de fertiliteitsmassage. Ik ga liggen op mijn yogamatje, pak het filmpje er bij en mijn sesamolie (als massageolie) en starten maar. Het filmpje laat duidelijk zien hoe je de massage het beste kunt geven en het wordt ook uitgelegd. De eerste keer was het goed opletten, maar daarna was luisteren voldoende. Je kunt zelf de intensiteit van de massage bepalen, omdat het belangrijk is binnen je eigen comfortzone te blijven. Hierdoor voelt de massage altijd prettig en doet het geen pijn. Of het helpt tegen mijn menstruatieklachten en voor het zwanger worden, weet ik nu natuurlijk nog niet. Het is in ieder geval een fijne manier om je buik wat extra aandacht te geven.

Volgende week gaat over voeding. Ik ben erg benieuwd!

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je