{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #41, er is slecht nieuws...

De afgelopen twee jaar hebben we onder hoogspanning geleefd met onze kinderwens als doel.

Afbeelding blog 'Blog #41, er is slecht nieuws...' Achtergrond blur afbeelding

Naast onze kinderwens zijn er nog een veelvoud aan dingen gebeurd die voor stress hebben gezorgd. Hierdoor is eigenlijk nooit de optimale situatie ontstaan om zwanger te worden, dat lijf en hoofd er klaar voor zijn. Voor de zomervakantie drong Felix er op aan dat ik een bezoek aan de psycholoog zou brengen. Hij gaf aan dat ik weer op weg was naar 2011 (overspannen geweest voor 9 maanden). Blij en dankbaar dat hij mij tot de orde heeft geroepen. Door de zomervakantie heb ik afgelopen donderdag mijn eerste gesprek bij mijn vertrouwde psycholoog gehad. Eigenlijk was de boodschap niet heel veel anders dan in 2011. ‘Maaike, je hebt twee keuzes. Je gaat zo door en valt om en bent voor zeer lange tijd uitgeschakeld of je gaat nu orde op zaken stellen met de hoop dat het dan relatief vlot voorbij gaat.’ Daar zit ik dan weer, voor de tweede keer in vijf jaar. Burnout, overspannen of welke naam je het ook wil geven…

Met opdrachten van de psycholoog doe ik er alles aan om mijzelf weer op de rit te krijgen. Dit betekent wel een aantal dingen. Ik heb mij volledig ziek moeten melden bij mijn werk en we gaan zeker nog geen IVF starten. Eerst moet ik met mijzelf weer oké zijn, voordat we dat traject in kunnen gaan. Met deze hoeveelheid stress in mijn lijf zal ik, óók met IVF, niet zwanger worden. Verder zal ik niet meer zo fanatiek blijven bloggen als voorheen. Vanaf nu doe ik het alleen als ik er de puf voor heb. Anders ga ik mijzelf daar weer extra druk mee opleggen en achter verschuilen om maar niet actief met mijzelf bezig te zijn (wat soms best confronterend is)…

Als je mij wil blijven volgen, zal je waarschijnlijk het meeste van mij zien op Instagram. Omdat dat zo lekker makkelijk is :). Klik op de button rechts om mij te volgen.

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je