{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #40, ongesteld of toch niet?

Augustus 2016 – Vorige week begon mijn ongesteldheid op gang te komen. Maar mijn lijf is toch nog niet helemaal in orde…

Afbeelding blog 'Blog #40, ongesteld of toch niet? ' Achtergrond blur afbeelding

Sinds ik gestopt ben met de pil in de zomer van 2014 heeft mijn ongesteldheid er een handje van om na een paar aanloopdagen pas echt te beginnen. Daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Nadat vorige week woensdag de aanloopdagen waren begonnen, was ik in de veronderstelling dat ik ergens in het weekend ongesteld zou worden. Maar mijn lijf dacht: leuk bedacht, uitvoering minder. Op de aanloopdagen vloeide ik soms nauwelijks en dan weer wat meer, maar telkens niet dat ik dacht dat mijn ongesteldheid was begonnen. Hierdoor beland je in een soort status tussen hoop en vrees. Afgelopen woensdag dacht mijn lijf eindelijk: ja, nu is het tijd. Dus ongesteld maar weer… Blij dat mijn lijf na een week aanmodderen toch de knoop heeft doorgehakt. Duidelijkheid is toch beter dan onzekerheid, ook al is dat niet echt leuk. Dit is mijn eerste menstruatie na al het hormoongedoe, dus ik ben blij dat alles het nog doet. Maar geen maand zonder verrassingen… Mijn lijf vond het nodig om deze ongesteldheid gepaard te laten gaan met enorme krampen in mijn buik en rugpijn. Dit deed mij weer herinneren aan de tijd voordat ik aan de pil ging (ruim 12 jaar geleden). Toen had ik ook altijd zo’n last van krampen. Gelukkig, gelukkig, gelukkig was het maar één dag!

Verder had ik gehoopt dat ik inmiddels wel wat verschil in energieniveau zou ervaren met ons nieuwe lifestyle Paleo. Een maand onderweg, tijd voor resultaten vind ik :). Maar er verbetert eigenlijk nog weinig. Ik voel mij goed, in die zin dat ik geen last van mijn lijf heb. Al een hele verbetering. Maar ik voel mij graag toch beter dan dat. Volgende week hebben wij weer een afspraak met de diëtist en is dit één van de agendapunten. Om beter te weten waar mijn lijf behoefte aan heeft en voor een ‘preventieve APK-keuring’ ga ik eind september naar een mesoloog. Zij combineert Westerse en Oosterse kennis over je lijf en adviseert daarna wat beter zou kunnen. Dit alles kan zij zonder prikken en snijden :). Ze onderzoekt aan de hand van je tong, buik, handen en voeten hoe het er voor staat met je lijf. Misschien geeft zij wel aan dat mijn lijf meer behoefte heeft aan een bepaald vitamine en dat ik sommige dingen beter kan vermijden. Wie niet waagt, wie niet wint (en het wordt voor een groot deel vergoed door mijn zorgverzekeraar)…

Liefs,
Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je