{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #4, Eerste afspraak bij de gynaecoloog...

Op naar de gynaecoloog. Hopelijk kan zij haar licht op de zaak laten schijnen (letterlijk en figuurlijk)...

Afbeelding blog 'Blog #4, Eerste afspraak bij de gynaecoloog...'

Juni 2015 – Tijd om een afspraak te maken bij de gynaecoloog. En wat blijkt?

We konden binnen twee weken al terecht bij de gynaecoloog, veel sneller dan we vooraf gedacht hadden. Dus voordat we een jaar aan het proberen waren, zaten we al bij de gynaecoloog. We kregen een vragenlijst per post die we moesten invullen en meenemen naar het ziekenhuis. Daar stonden vragen op van: zijn er in de familie fertiliteitsproblemen? tot: hoeveel glazen alcohol drink je per week? en voor mij: beschrijf de afgelopen 6 cycli. Gelukkig was mijn cyclus in de afgelopen maanden redelijk stabiel geworden, gemiddeld werd ik elke 30-33 dagen ongesteld.

Uiteindelijk in het ziekenhuis. Super-zenuwachtig van te voren: wat zal er allemaal mis zijn met ons dat het niet lukt? En wat gaan we dan nu doen? In de wachtkamer kwam ik er achter dat er bij de gynaecoloog niet alleen mensen komen die niet zwanger kunnen worden, maar dat alle leeftijden variërend van 15 tot 85 jaar aanwezig waren. Er zijn natuurlijk veel meer gynaecologische problemen dan dat van ons! Maar daar denk je niet aan als je lekker in je eigen bel zit.

Bij de gynaecoloog aan tafel. Ze zegt dat er geen bijzonderheden uit de vragenlijsten zijn gekomen. Geen fertiliteitsproblemen in de familie, we roken niet, zitten ook niet overmatig aan de alcohol en zelfs mijn cyclus valt binnen alle marges. Met andere woorden: we zouden het eigenlijk gewoon zelf moeten kunnen redden. Om mij gerust te stellen dat er echt niets aan de hand is, wilde ze bij mij wel een echo van binnen maken en bloedonderzoek naar de hormoonspiegel doen en bij Felix een zaadanalyse. Maar van de resultaten moesten we niet te veel verwachten. En zo kordaat als ze was, lag ik binnen een halve seconde met bloot onderlijf op de echostoel en was zij van binnen aan het kijken hoe het er uit zag. Tsja, daar lig je dan! Ze kwam er al snel achter dat er meer dan genoeg eitjes bij mij zijn. Ik kon meteen door naar het lab om bloed te prikken en voor de zaadanalyse moesten we een afspraak maken.

Wordt vervolgd!

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je