Snap
  • Zwanger

Blog #37, de uitslag van de laatste ronde IUI...

Juli 2016 – De eerste beginselen waren er al, maar heeft de ongesteldheid doorgezet?

Vlak nadat ik het bericht van vorige week online had gezet, werd ik ongesteld. Er viel op dat moment niets meer aan te ontkennen. Afgelopen zaterdag was dus dé dag dat ronde 6 in een domper is geëindigd. Echt zo stom! De hoop was toch weer gegroeid dat het misschien dan toch gelukt zou zijn. Maar helaas, het mocht voor ons nog niet zo zijn. We zijn er allebei een beetje gelaten onder. Het is tijd voor pauze. Pauze voor mijn lijf, pauze voor geleefd worden door ziekenhuisafspraken, pauze voor Felix die al mijn gedrag tolereert en pauze voor de kinderwens. Heel makkelijk gezegd, maar iets wat je zo graag wil op pauze zetten, is toch echt wel ingewikkeld. Alle afwegingen zijn rationeel redelijk makkelijk te maken. Mijn lijf is gewoon moe van al die hormonen en even geen klachten van die dingen zou echt fijn zijn. Even geen ziekenhuisafspraken is praktisch gezien ook gewoon fijn. En pauze voor Felix die het maar met mij moet doen is ook fijn voor hem. De afgelopen maand was ik echt niet gezellig ;). Onze kinderwens op pauze is ook rationeel gezien een goed idee. Men zegt dat rust wonderen kan verrichten. ‘Als je er niet mee bezig bent, lukt het vaak wel.’

Tsja, en dan nu de praktijk… We hebben afgesproken dat ik geen dagen ga tellen om uit te rekenen wanneer het tijd is om gezellig te doen. We gaan er geen druk op leggen. We zien het wel in de komende maanden wat er gaat gebeuren. Ergens in het najaar zullen we waarschijnlijk starten met IVF, maar eerst gaan we op een natuurlijke manier aan onze vruchtbaarheid werken. In samenwerking met een ortho moleculair diëtist, die onder andere een specialisatie heeft in (on)vruchtbaarheid, stappen we over op oervoeding. Oervoeding, ofwel Paleo, gaat terug naar de basis van wat onze voorouders aten. Vlees, vis, groente, fruit, eieren, noten en zaden en hier en daar wat zuivel. Geen pakjes, zakjes, peulvruchten, suiker en granen (brood, pasta). Zo kunnen we ons van binnenuit gezond eten. Op de foto zie je mijn eerste Paleo-lunch. Een omelet van twee eieren met twee handjes soepgroente en peper en zout, tomaat en komkommer. Vol dat ik zat! We stappen langzaam over om ook onze voorraadkast nog even leeg te eten…

Onze overstap in voeding zal ik met jullie delen in mijn blog en wellicht volgt er dan ook nog mooi nieuws!

Liefs,

Maaike

7 jaar geleden

Oh god. Wat moet dit moeilijk zijn voor jullie. Wat knap dat jullie een pauze inlassen. Ik hoop dat het rust brengt en dat dit weer helpt uiteindelijk zwanger te raken. Je positiviteit is inspirerend! Heel veel succes met het gezonde eten.

7 jaar geleden

Wat balen zeg! Had zo gehoopt dat het raak zou zijn voor jullie. Ik hoop dat de rust en het dieet moois voor jullie gaat brengen.

7 jaar geleden

Balen dat het toch heeft doorgezet! Goed om een pauze in te lassen want al die behandelen is niet niks. Laat je lichaam in balans komen en ik hoop voor jullie dat deze rustperiode wat moois brengt.