Snap
  • Zwanger

Blog #30, even klagen hoor!

Mei/Juni 2016 – Eerste week broeden, hoe is dat gegaan? Niet zonder slag of stoot...

Mijn vorige bericht sloot ik af door te zeggen dat ik nu weer blij zou gaan broeden. Maar om eerlijk te zijn, ben ik deze week nog niet echt blij geworden van het broeden. Het broeden kost mij enorm veel energie. Ook al ben ik met werken terug gegaan van 5 dagen naar 4 dagen was deze week niet om door te komen. Gelukkig, zoals alle weken, is deze ook weer voorbij. Welke klachten heb ik dan allemaal? De foto zegt het eigenlijk al. Enorme vermoeidheid is de belangrijkste en ook degene die het meest ingewikkeld is. ’s Middags heb ik twee uur slaap nodig om de dag een beetje door te komen. Als ik niet slaap in de middag, kan ik mij niet meer concentreren, doen mijn ogen zeer en is auto rijden opeens een hele opgave. Alle dagen was ik redelijk op tijd thuis van werk waardoor ik mijn slaapuren ’s middags kon maken, maar afgelopen woensdag was dat niet het geval. ’s Ochtends leerlingen, door naar een studiemiddag en ’s avonds nog een vergadering op kantoor. De studiemiddag verzorg ik samen met een paar collega’s voor de rest van de groep, dus dat is een behoorlijk intensieve middag. Naar mate de middag vorderde, voelde ik mijn aandacht verslappen en de vermoeidheid toenemen. Na de studiemiddag toch maar besloten dat ik niet naar de vergadering ’s avonds zou gaan. Met een beetje hulp van een collega die zei dat ik nu eens echt aan mijzelf moest denken. En ja, het is ook nog een uur rijden naar huis (wat anderhalf uur werd door de file )…

Naast de vermoeidheid heb ik ook last van heel gevoelige borsten. Niet zo maar gevoelig, maar echt héél gevoelig. De trap aflopen zorgt al voor zoveel ‘deining’ dat het zeer doet, een drempel in de weg heeft hetzelfde effect. Maar gelukkig heb ik daar best een redelijke oplossing voor gevonden. Een BH aan met veel opvulling, zodat ze in ieder geval zacht landen. Je moet toch wat!

Om deze klaaglijke blog nog positief af te sluiten, heb ik deze week iets besloten. Ik ga alleen maar positief denken. Alle klachten die ik ervaar, zijn er gewoon omdat het deze ronde gelukt is en ik zwanger ben. Nu hopen dat dat de komende week bevestigd wordt door mijn lijf.

Fingers crossed!

Liefs,

Maaike

7 jaar geleden

Hoi Maaike, heel goed dat je positief wil zijn maar Je mag ook best een keer klagen. Denk zelfs dat het heel belangrijk is dat je dat ook toelaat. Dus goed dat je deze blog hebt geschreven! Ik ga met je meeduimen, cross mn vingers en zal een kaarsje aansteken! Het is je zo gegund! Veel succes en goed uitrusten dit weekend, gebiet ervan zoveel je kan! Liefs

7 jaar geleden

Ik hoop het zo voor jullie! Na zoveel teleurstellingen en zware weken is het jullie zp gegund! Ik ga heel hard voor jullie duimen dat t deze ronde raak is!

Ik doe aan positief denken en zeg dus tegen mijzelf dat ik zwanger ben. Hopelijk wordt dat volgende week waarheid!

7 jaar geleden

Het klinkt inderdaad wel zo, en ik heb ook (zonder dat ik het wist) al vanaf het begin, vanaf slechts enkele dagen na de bevruchting last gehad van allerlei soorten kwalen. Dus het kan!! Fingers crossed, hoop het voor je (jullie)! ????????????