{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #28, wat is er allemaal gebeurd?

Mei 2016 – Even een blogpauze gehad, tijd voor vakantie! Ik praat jullie bij over de afgelopen drie weken.

Afbeelding blog 'Blog #28, wat is er allemaal gebeurd?' Achtergrond blur afbeelding

Nu zijn er ineens drie weken verstreken sinds mijn laatste blog en valt er veel te vertellen. Als eerste wil ik mijn volgers bedanken voor de lieve berichtjes tijdens mijn vakantie. Nooit gedacht dat er mensen zaten te ‘wachten’ op mijn blogs. Een hele fijne virtuele steun zijn jullie!

Terug in de tijd: een week of drie geleden zaten we in de wachttijd van ronde 5. Niet na een inseminatie, omdat er teveel eitjes waren, maar gewoon om te wachten tot ik ongesteld zou worden. Het uiteindelijke resultaat van deze ronde was dat we ons niet aan de onthouding gehouden hebben, maar ik wel gewoon weer ongesteld ben geworden anderhalve week geleden. Dus alle moeite voor niks! Stiekem toch wel gehoopt dat we zouden worden beloond voor onze burgerlijke ongehoorzaamheid :). Daar zit je dan op het heerlijke La Palma (daar zal ik nog een blog over schrijven) en moet je dan toch het ziekenhuis bellen. Het maakt niet uit waar je bent, op de eerste dag van de ongesteldheid gaat er gewoon weer een nieuwe ronde beginnen. Dus maar weer opnieuw, nieuwe ronde nieuwe kansen…

De dosis Clomid is aangepast voor deze ronde om teveel eitjes te vermijden. In plaats van 5 dagen Clomid 50 heb ik deze ronde 3 dagen Clomid 50 geslikt om en om. Afgelopen dinsdag was weer de eerste echo. Na navraag bij de echoscopiste is dit géén ronde 6, maar ronde 5A. Er was geen inseminatie bij de volgende ronde, dus we blijven nog even in ronde 5 hangen. Geen kans verspeelt in ieder geval. Tijdens de echo waren er vijf eitjes te zien. Één eitje van 9 mm, twee van 10 mm en twee van 11 mm. Echt mini’s nog! Minder Clomid slikken heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ze geen groeispurt hebben gemaakt. Prima, geen haastwerk :). Normaal gesproken zou de echoscopiste een patiënt met deze eitjes met drie dagen terug laten komen voor de vervolgecho, maar mij wilde ze graag na twee dagen weer zien. Die eitjes van mij gedragen zich niet bepaald voorspelbaar, dus dat wil ze goed in de gaten houden.

Donderdag dus weer een echo gehad. Er zijn nog steeds vijf eitjes, maar ze zijn maar een ietsie-pietsie-mini-beetje gegroeid. Ik had vier eitjes van 11 mm en één eitjes van 13 mm. Normaal groeien eitjes zo’n 2 mm per dag. Daar houden die van mij zich niet aan. Of ze groeien als een razende of ze doen het op het dooie gemakkie. Na overleg met de gynaecoloog is er voor zaterdag (vandaag) weer een echo ingepland. Erg benieuwd naar wat deze gaat brengen! Als mijn eitjes het rustig aan doen, dan moet ik dat ook maar doen…

Donderdag vertelden ook twee collega’s dat ze zwanger zijn. Ik gun het ze van harte, maar ik gun het ons ook… Eigenlijk werd ik er een beetje verdrietig van en dat was voor het eerst sinds het medische traject. Deze gevoelens mag ik één dag hebben en dan moeten ze ook weer over zijn en is het weer blik vooruit. In de, hopelijk nabije, toekomst zal ik ook met een bolle buik lopen!

Kort over mijn baksels: de kersenclafoutis van drie weken geleden was niet zo goed gelukt. Hij zag er mooi uit, maar hij smaakte niet zo geweldig. Wel oké, maar niet voor herhaling vatbaar. Zaterdag (vandaag) ga ik weer een nieuwe recept proberen met kersen: perzik-kersenchobbler. Zouden jullie het leuk om te lezen vinden als ik van mijn baksels ook blogs schrijf?

Een lekker lange blog deze keer, tot volgende week maar weer!

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je