{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #26, het begin van IUI ronde 5...

April 2016 – Nieuwe ronde, nieuwe kansen... Hoe zou het deze keer gaan?

Afbeelding blog 'Blog #26, het begin van IUI ronde 5...' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen maandag hadden we weer de eerste echo in ronde nummer 5. Op dag 9 in cyclus was het tijd om te kijken hoe de eieren er voor stonden. In alle vroegte op naar het ziekenhuis. We waren nagenoeg meteen aan de beurt en daar lag ik dan weer, klaar voor de echo. Groei van het baarmoederslijmvlies, check! Op zoek naar de eitjes: ene kant 1 en de andere kant 3 eitjes die goed geprofiteerd hadden van de Clomid. Alles bij elkaar 3 van 14,5 mm en 1 van 12 mm. Een mooi begin! De echoscopiste gaf aan dat we op woensdag weer terug mochten komen of dinsdag als ik dat graag zou willen. Na een kort overleg met mijzelf en het uitwisselen van blikken met Felix, besloten om dinsdag terug te komen. Mijn eitjes groeien zo onvoorspelbaar met die Clomid dat ik het nauwgezet wil volgen :).

Dinsdag, opnieuw in alle vroegte, op weg naar het ziekenhuis. Daar lag ik weer, klaar voor de echo bij dezelfde echoscopiste als maandag. Groei van het baarmoederslijmvlies, check! En weer op zoek naar de eitjes: de ene kant nog steeds 1 en de andere kant nog steeds 3 eitjes. In die ene dag zijn ze goed gegroeid. 1 van 17 mm, 1 van 16,5 mm, 1 van 15 mm en 1 van 13,5 mm. De echoscopiste ging telefonisch even overleggen met de gynaecoloog. En daar kwam het bericht… Ronde 5 wordt afgebroken, er zal geen inseminatie volgen. De drie grootste eitjes doen allemaal mee voor een eisprong en dat risico wil het ziekenhuis niet lopen. Inseminatie wordt uitgevoerd bij maximaal 2 grote eitjes. Teleurstelling! Braaf de Clomid geslikt, doen mijn eitjes het gewoon té goed. Nu snap ik er helemaal niets meer van…

We zijn naar huis gestuurd met het volgende plan. Onthouding tot en met mijn volgende ongesteldheid, op dag 3 een controle-echo om te kijken of deze eitjes zijn verdwenen en een nieuw schema voor de Clomid (niet 5 dagen lang elke dag 1 tablet Clomid 50, maar wel-niet-wel-niet-wel 1 tablet Clomid 50). Een nieuw Clomid schema om te kijken of het dan niet zo druk wordt in mijn eierstokken. Ik ben benieuwd of we ons helemaal aan het plan kunnen houden ;).

Ronde 5 dus net begonnen, maar ook al weer klaar. Een nieuw wachten gaat in, hopelijk doet het iets goeds…

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je