{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog 16: Weer mislukt! :(

Deze maand, vlak voor onze trouwdag, dachten we heel even dat het raak was. De dag dat ik eigenlijk ongesteld moest worden kwam en ging.

Afbeelding blog 'Blog 16: Weer mislukt! :('

Ik kreeg, misschien tegen beter weten in, een beetje hoop.. We hadden immers echt ons best gedaan die maand (rond mijn vruchtbare periode 2 weken lang om de dag gevreeën). Ik deed een zwangerschapstest, maar die bleek negatief.

Desondanks bleef ik hoopvol. Toen ik in 2013 zwanger bleek van mijn zoon, duurde het ook zo'n 10 dagen voordat ik eindelijk (goed) positief testte. Achteraf bleek dat ik toen een late eisprong had gehad. Misschien zou ik nu ook weer zo laat een positieve test krijgen?
Ik zat al na te denken over babynamen. Ook was ik in mijn hoofd al aan het uitrekenen in welke maand het kindje dan geboren zou worden. Ik zocht het op internet op: 12 juli, de trouwdag van mijn ouders.. Ik zag het als een positief teken van boven.

Ik weet het, een beetje voorbarig. Maar wanneer je zo naar iets uitkijkt, dan kun je je enthousiasme soms ontzettend moeilijk bedwingen. Daarnaast was het mij nog nooit overkomen dat ik over tijd was. Ja, oké.. 1 keer.. Maar toen was ik zwanger van onze zoon.. ;)
Mijn man was een stuk realistischer en terughoudender dan ik. Hij zette me dan ook regelmatig met beide benen weer op de grond. 'Het zou prachtig zijn, maar laten we het eerst maar even afwachten'. We spraken af na 1 week over tijd te zijn weer te testen. 

Na 3 dagen was ik eigenwijs en deed ik nogmaals een test. Weer negatief. De moed zakte me nu toch wel in de schoenen. Mijn 'droombeeld' van stiekem toch trouwen met zijn viertjes zag ik als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

De dag erna, dag 4, was het zover. Hetgeen waarvan ik hoopte dat het uit zou blijven, gebeurde: ik werd ongesteld. En heftiger dan ooit! Waarschijnlijk waren het dus toch de spanningen van onze aankomende bruiloft.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik op dat moment toch wel even een traantje moest wegpinken, maar sowieso ben ik sinds de geboorte van onze zoon in 2013 een stuk emotioneler dan ik al was. 

Kort daarna hebben we als gezin genoten van onze onvergetelijke trouwdag. Ik zag het als een nieuwe start. Deze maand zijn we weer 'aan de klus'. Volle goede moed en met veel plezier gaan we er tegenaan. Met de hoop in mijn hart dat het deze maand misschien wel mag lukken, maar met het stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt dat ik er rekening mee moet houden dat het voor ons misschien niet gaat gebeuren.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je