{{ message.message }}
{{ button.text }}

Blog #15, magische eieren...

Eierenecho's tot en met..... Begint het al wat worden met mijn eieren?

Afbeelding blog 'Blog #15, magische eieren...'

Januari 2016 – Twee eierenecho’s gehad, op naar de volgende…

Daar zaten we dan weer. Op zaterdagochtend op de poli te wachten tot de gynaecoloog ons binnen zou roepen voor de echo. Gelukkig gaat alles, indien noodzakelijk, gewoon de hele week door en kan op elke dag van de week een afspraak gepland worden. Doordeweeks zijn ze natuurlijk hoog bezet met gynaecologen, verpleegkundigen, echoscopistes en verloskundigen. In het weekend is er alleen de gynaecoloog van dienst die alle onderzoeken zelf uitvoert.

We werden binnengeroepen en de gynaecoloog was lichtelijk verbaasd over het verloop van mijn eieren tot nu toe. Hij was benieuwd hoe het er vandaag uit zou zien en hij was niet de enige. En wonder boven wonder was het nu weer helemaal anders als twee dagen geleden. Er waren nog maar twee eieren die er behoorlijk uitzagen. De een was 16 en de ander was 14. Waar de rest gebleven was, geen idee! Dit verbaasde de gynaecoloog weer en hij twijfelde of hij ons zou inplannen voor de inseminatie of dat er nog een echo gemaakt moest worden. Uiteindelijk besloot hij ons de volgende dag weer zelf te zien voor een echo om te kijken of deze eieren dan wel blijvend zijn. Als het er dan goed uit zou zien, dan zou de inseminatie ingepland worden.

De volgende dag zaten we daar dus weer, in de wachtkamer op de poli. Op zondagochtend :). Dat is toch wel een beetje bijzonder… Maar één voordeel, je hoeft niet te wachten. Toen de gynaecoloog de echo maakte, zag hij dat het ei van 16 gegroeid was naar 19 en het ei van 14 gegroeid was naar 16. Dat zag er mooi uit! Dus met één ‘dominant ei’ werd de inseminatie ingepland voor twee dagen later. Dit betekende dat dezelfde avond de Ovitrelle nog gespoten moest worden, een verrassingsbezoekje aan paps en mams :).

Liefs,

Maaike

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je